توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تئوری موسیقی
behnam_7ender
8th July 2008, 05:31 PM
با سلام....
بچه کاربرد خط اتصال اینه که صدای چند نت رو به هم اتصال بده .مثلا یه جا خوندم خوندم در ویلن نت های که با اتصال
رو با یه آرشه می زنن میشه یه مثال صوتی بارین یا بگین این دقیقآ یعنی چی ؟
Anonymouse
8th July 2008, 11:04 PM
دقیقا همونیه که گفتی تو ویولن نت هایی که زیر خط اتصال هستن رو همرو با یه ارشه میزنن بیشتر هم مربوط میشه به سازهای ارشه ای ولی خوب چون گیتار الکتریک ساز متفاوتیه میشه از خط اتصال هم تو نت نویسیش ازش استفده کرد
تو گیتار اکوستیک خط اتصال خیلی معنی نداره ولی چون گیتار الکتریک صداش دیسترته میشه میشه با یه بار پیک زدن کلی نت رو اجرا کرد.
در کل نت های که زیر خط اتصال هستن رو تو گیتار الکتریک با یه بار پیک زدن میزنن
behnam_7ender
9th July 2008, 11:16 AM
آهان فهمیدم با یه پیک زدن چنتا نت اجرا شه :devil:
behnam_7ender
11th July 2008, 10:13 PM
با سلام.....
توی قطعه زدن یا ملودی در سبک کلاسیک ضرب پا مهمه درسته ....ولی آیا باید تمامی اصول ضرب زدن رعایت شه
مثلا نت سیاه یه ضرب و نت کرد سفید چهار ضرب یا لازم نیس و فقط یه حس بهمون انتقال بده ؟؟؟؟؟؟؟
Anonymouse
11th July 2008, 10:26 PM
نه باید رعایت شه وگرنه ریتم از دستت در میره اهنگ فالش میشه
ضرب گرفتن تو همه ی سبکها لازمه البته ضرب با پا گرفتن یه معیاریه که هم خودتون متوجه درست رعایت کردن وزن اهنگ بشید هم اینکه استادتون متوجه بشه که دارید خارج از ریتم میزنید یا نه بعد یه مدت ریتم گرفتنتون ذهنی میشه و کمکم پا یه جورایی کاراییشو از دست میده برای همینم اکثر استادا روی این قضیه تاکید دارن.
behnam_7ender
11th July 2008, 10:44 PM
ولی بعضی آهنگ ها که سرعت اجرای نتها بالاست نمیشه دقیقآ این موضوع رو رعایت کرد چون اگه بخوایم واسه
هر نت سیاه یک ضرب در نظر بگیریم برای دوتا نت چنگ باید یه ضرب بزنیم و با توجه به سرعت بالای آهنگ فکر نکنم
بشه همه قاطی پاتی میشه.....فکر کنم این ضرب زدن واسه آهنگهای با سرعت پایین و آموزش بکار می ره نه ؟
تو سبک راک که کسی سولو میزنه ضرب نمیزنه چون خیلی کار کرده و نیازی نیست نه ؟
Anonymouse
12th July 2008, 10:00 AM
نه تو تمپو های بالا اگه ببینی سرعت ضرب پات زیاده اونوقت نصفش میکنی یعنی واسه هر دوتا سیاه یه پا میزنی اگه دیگه خیلی زیاد بود اونوقت برای 4 تا سیاه یه پا میزنی همین جوری تا اخر
البته خیلی کم پیش میاد یه اهنگساز اینجوری تمپو رو زیاد کنه بعد سیاه بزاره اکثرا تمپو رو کم میکنن از چنگو اینا استفاده میکنن
فرقی نمیکنه تو هر سبکی حتی راک وقتی کسی سولو میزنه باز ریتمم داره حالا شاید پا نزنه ولی چون زیاد کار کرده ذهنی ریتمو داره
البته تو راک اکثرا درام داره ضرب میگیره برای همینه که میبینی پا نمیزنن
behnam_7ender
12th July 2008, 11:17 AM
فکر کنم ضرب زدن واسه اوون نتهایی باشه که ما تا به حال اونو نشنیدیم و باید کل اصول رعایت چه تا صورت آهنگ
درست در بیاد ولی اگه اون نت واسموون آشنا باشه و آهنگشو گوش کرده باشیم می تونیم ضربو بی خیال شیم
درسته ؟ ..............................
behnam_7ender
13th July 2008, 08:53 AM
مثه اینکه فقط Anonymouse تئوری رو میدونه .....:devil:
Anonymouse
13th July 2008, 04:42 PM
فکر کنم ضرب زدن واسه اوون نتهایی باشه که ما تا به حال اونو نشنیدیم و باید کل اصول رعایت چه تا صورت آهنگ
درست در بیاد ولی اگه اون نت واسموون آشنا باشه و آهنگشو گوش کرده باشیم می تونیم ضربو بی خیال شیم
درسته ؟ ..............................
ببین در کل باید ریتمو تو اهنگ داشته باشی حالا اگه برای بار اول یه نتی متل تریوله رو ضرب گرفتنشو بلد نیستی اول اروم همراه با پازدن سعی میکنی در بیاری بعد برات راحت میشه
در کل پا زدن یه معیاری برای درست ریتم گرفتن تو اهنگ اکثرا استادا تا دوسال رو این قضیه تاکید میکنن که حتما باید پا بزنی بعد از دو سه سال دیگه گیر دادنا کمتر میشه
behnam_7ender
13th July 2008, 06:08 PM
تریوله یعنی چی ؟ :no:
Anonymouse
13th July 2008, 07:26 PM
بعضی وقت ها زیر بعضی نت ها علامت 3 رو با خط اتصال می نویسن یعنی اینکه مثلا برای 3 تا نت چنگ باید یک بار پا بزنید
بعدا عملی خودتون بهتر متوجه میشید الان یکم توضیحش سخته
behnam_7ender
13th July 2008, 11:12 PM
آهان فهمیدم....
بالای بعضی نتها می نویسن که سه تا هم هستن...پس همش این نتها چنگ هستن ؟
حالا چه طور تنظیم کنیم که با یه ضرب پا بشه اونو زد ؟
Anonymouse
13th July 2008, 11:31 PM
معمولا بالای 3 تا چنگ با عدد 3 مینویسن البته فقط به 3 ختم نمیشه ممکنه 11 و ... هم بنویسن و فقط هم رو چنگ نمی نویسن ممکنه روی سیاه هم باشه
در کل باید 3 تا نت چنگ رو با یک بار پا زدن بزنی
مثل این
behnam_7ender
13th July 2008, 11:38 PM
میشه در باره ی ریتم های ساده و ترکیبی توضیح بدین........
فرق بین اینا چیه ؟ چه بدردی می خورن ؟
Anonymouse
14th July 2008, 12:12 AM
عزیز در کل سه جور ریتم داریم ریتم های ساده ریتم های ترکیبی و ریتم های مختلط
ریتم های مختلط رو که بیخیال شو
ریتم های ترکیبی رو از روی ریتم های ساده میسازن ریتم های ساده هم که مشخصن 2/4 4/4 و ... بالا تعداد ضرب ، پایین عدد نسبت به واحد موسیقی یعنی گرد ، به این صورت که سفید میشه 1/2 و سیاه میشه 1/4 و... که اگه یکاشو ورداری میشه همون عددی که پایین مینویسن
ریتم های ترکیبی هم به این صورت که صورت ریتم ضریبی از 3 هستش و مخرج ریتم ضریبی از 2 هروقت ریتمی رو دیدی که صورتش بر3 بخش پذیر بود مخرجش بر دو ریتم ترکیبیه
برای بدست اوردن تعداد ضرب و واحد ضرب هم به این صورت عمل میکنی که ریتم ترکیبی رو تقسیم بر 3/2 میکنی عدد بالا میشه تعداد ضربت عدد پایین میشه واحد ضربت منتها چون ریتمت ترکیبیه یه نقطه هم میزاری کنارش به این صورت :
مثلا ریتم 6/8 تقسیم بر 3/2 که میشه 2/4 یعنی دو ضرب که هر ضربت میشه یه سیاه و چون ریتم ترکیبیه یه نقطه هم میزاری تنگش یعنی 2 ضربه که هر ضرب یه سیاهه نقطه داره
من به روش خودم برات توضیح دادم اگه متوجه نشدی می تونی کتاب تئوری موسیقی رو نوشته ی مصطفی کمال پور تراب بگیری بخونی احتمالا بهتر از من توضیح میده
behnam_7ender
16th July 2008, 11:05 PM
آخه عزیز این جوری که در نمی آد ....
داخل 8/6 ما شیش تا نت چنگ داریم....و با این تقسیمی که می گی میشه 4/2 ......
ولی ما می تونیم این شیش تا نت چنگ رو به صورت دوتا نت سیاه نقطه دار بنویسیم که اصلا نمیشه داخل یه
میزان 2/4 دوتا نت سیاه نقطه دار رو جا داد.......:devil:
بعدش بهم بگو چطوری میشه نتهای 4/2 به 8/6 تبدیل کرد ؟ فرمول رو کار ندارم از روی خود نت حساب کن ...
Anonymouse
17th July 2008, 10:53 AM
عزیز مطمئنم این جوری من هر چی هم بگم باز متوجه نمیشی خودمم تو کلاس عملیش بیچاره شدم تا فهمیدم حالا چه برسه به اینکه تو فروم بخوام برات توضیح بدم
باید حتما یکی باشه که موقعی که داری ساز میزنی بهت بگه
البته در ضمن من هیچوقت ندیدم که یه اهنگ که توی ریتمه 6/8 هستش رو تبدیل کرد به یه اهنگ تو ریتمه 2/4 یا برعکس حداقل من تا حالا یه همچین چیزی ندیدم
فقط تا جایی که من میدونم ریتمه 6/8 رو از 2/4 با فرمولی که بهت گفتم میسازن وگرنه هرکدوم ریتمه متفاوتین
البته دوست من شما نباید ریتمهای ترکیبی رو مثل ساده حساب کنید و بخواهید ریتمه 6/8 رو تو 2/4 جا بدید
اون تقسیمی هم که من گفتم برای در اوردن تعداد ضرب و واحد ضرب هستش نه اینکه بخوای قطعه رو از 6/8 بکنی 2/4
behnam_7ender
17th July 2008, 11:34 AM
ما که آخر نفهمیدیم چی شد و بدرده چی می خوره ....... :cigar:
راستی من داخل نت یه آهنگ دیدم چنین چیزی نوشته
vals en A minor
منظور از A minor که یعنی گام آهنگ ما لا مینور هستش و یعنی حتی یک نت هم خارج از این گام نیست ؟
منظور از والس چیه ؟ کاربردش چیه ؟.....
Anonymouse
17th July 2008, 03:32 PM
والس اگه یادم باشه یه فرم از موسیقی کلاسیک هست که فکر کنم بیشتر حالت رقص داره
از این جور چیزا خیلی تو موسیقی کلاسیک داریم
منظور اینکه یه والس هستش تو گام a minor
مثل گاووت gavotte تو گام d major اثر باخ
behnam_7ender
17th July 2008, 06:14 PM
اگه یه آهنگ مثلا داخل گام A minor باشه یهنی این که کل نتهای که داخل این آهنگ زده میشه داخل
این گام A minor هستش ؟؟ و حتی یک نت هم خارج نیست ؟؟؟؟؟؟
Anonymouse
17th July 2008, 11:00 PM
تقریبا همین طوره
behnam_7ender
18th July 2008, 04:57 PM
بچه ها کسی از ضرب خوانی با دست اطلاعات داره ؟ :cigar:
چرا یه جا ریتم 4/4 رو این جوری نشون داده ؟
[Only registered and activated users can see links]
یه جا اینجوری ؟ با هم تفاوت دارن ؟
لازم هستش که همه ی اینا رو بدونیم ( میزان 4/12 ) ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
smart
18th July 2008, 08:16 PM
راحت ترین روش و اصلی ترین راه خوندن ریتم اینکه :
ریتم در کل یه چیزه گوشیه
فقط به تعداد ضربه هایی که شما میزنی داره که ایین جوری میشمرند
معمولا برای ریتمهای ترکیبی که ( روی ریتمهای ساده هم جواب میده ) این طوری عمل میکنند :
در هر دو ضرب پا تعداد ضربه ها به اضافه سکوتها = ریتم مثلا 3/4 و....
در اینده یک تایپیک با فایلهای صوتی اموزش انواع ریتم رو میزارم البته ریتمها برای همه گیتارها ثابته کلاسیک یا الکتریک هیچ فرقی نمیکنه هرکدوم رو بلد باشین روی اونیکی هم جواب میده
behnam_7ender
18th July 2008, 10:07 PM
اینا رو که می دونم عزیز ... اگه عکسها رو نگاه کرده باشی میبینی که یه جا 4/4 به صورت و در یه جا به یه
صورت دیگه نشون داده من می خوام بدونم چرا؟ فرق بین اینا چیه ؟
Anonymouse
18th July 2008, 11:16 PM
ببین تا حالا به دست رهبر های ارکستر نگاه کردی
این علامت ها همو ناست فلش ها رو دقت کن جهت حرکت دستو نشون میده و این کار رو به چند صورت میشه انجام داد
البته خیلی به اینا گیر نده اول سعی کن تئوری رو کامل برای سازت یاد بگیری اینا رو همین جوری کم کم هم میشه در کنارش یاد گرفت این کتاب کمال پور تراب دیگه همه چیزو گفته سعی کن اول قسمت هاییش که بیشتر بدردت میخوره رو یاد بگیری
behnam_7ender
21st July 2008, 11:26 PM
میشه بگین چه طوری میشه گیتارو بدون تیونر یا دیاپازون کوک کرد ؟
آیا این یه مهارت حساب میشه ؟ یعنی به کسی که این کارو می کنه بگیم حرفه ای و به کسی که با تیونر گیتارو
کوک میکنه بگیم غیر حرفه ای ؟ :devil:
smart
22nd July 2008, 04:08 PM
ربطی به حرفه ای بودن نداره من یک کار از استیو وای توی خونش دیدم که گیتار رو با تیونر دیجیتالی کوک میکرد
behnam_7ender
23rd July 2008, 10:57 AM
میدونی چه طور میشه این کارو کرد ؟
Anonymouse
23rd July 2008, 08:39 PM
نه خوب ربطی به حرفه ای بودن یا نبودن نداره ولی گوشی کوک کردن هم بد نیست بتونی با گوش کوک کنی یه جاهایی کارتو راه میندازه
دقیق نمیدونم روشش چیه من اول سیم باس رو کوک میکنم چون تا حدی فرکانسش دستمه بعد از روی اون سیمهای دیگرو کوک میکنم البته خوب مسلما به دقیقیه تیونر در نمیاد ولی خوب تا حدی نزدیکه
بیشتر بستگی به گوشت داره زیاد که کار کنی کمکم دستت میاد
Crystal_Planet
23rd July 2008, 09:01 PM
من كه با tuner كوك ميكنم.
از نظر من كوك گوشى فقط به درد كنسرت ميخوره. :coolsmiley02:
behnam_7ender
24th July 2008, 10:53 AM
حالا چرا کنسرت ؟
Crystal_Planet
24th July 2008, 01:53 PM
حالا چرا کنسرت ؟
به خاطر اين كه خيلى وقت كمترى رو ميگيره.
behnam_7ender
25th July 2008, 11:53 PM
سلام.......
کسی در باره ی ( ضرب بالا ) در موسیقی واسم توضیح میده ؟
داخل کتاب یه چیزایی خوندم ولی هیچی نفهمیدم......
behnam_7ender
26th July 2008, 10:48 PM
چرا کسی جواب نمی ده ........:cigar: :no:
Anonymouse
27th July 2008, 12:37 AM
سلام.......
کسی در باره ی ( ضرب بالا ) در موسیقی واسم توضیح میده ؟
داخل کتاب یه چیزایی خوندم ولی هیچی نفهمیدم......
ببین منظورت از ضرب بالا تمپوی زیاده ؟
یه کم بیشتر توضیح بده
Crystal_Planet
27th July 2008, 12:40 AM
شايد منظورش زر پيك رو به بالا ست.
behnam_7ender
27th July 2008, 11:21 AM
ضرب بالا : هرگاه شروع یک جمله موسیقی از نیمه دوم میزان باشد این حالت را ضرب بالا می گویند...
مثه این عکس ....
نمی دونم منظورش چیه میتونین حالیم کنین ؟
Anonymouse
27th July 2008, 03:08 PM
ok
ببین بعضی وقتا پیش میاد اهنگو از وسط میزان شروع میکنن به زدن
یعنی اینکه باید با توجه به ریتمت اهنگو جای خودش شروع به نواختن کنی
میتونی هم به اندازه ای که باید اولش سکوت بچینی بعد اهنگو به اون ترتیب شروع کنی
حالا دیگه نمیدونم متوجه شدی یا نه
ولی در کل این کتابه رو کسی نوشته که 4 تا پیرهن بیشتر پاره کرده و مسلما زیاد تحقیقات در این زمینه کرده مسلما اگه از روی اون نفهمیدی من اینجا خودمم بکشم احتمالا متوجه نشی چون هم اون داره از روی نوشته بهت توضیح میده هم من موزیکم یه جورایی چیزی نیست که با نوشت قابل فهم باشه
Crystal_Planet
27th July 2008, 03:13 PM
مثل سلو كه از وسط آهنگ شروع ميشه درسته على رضا؟
behnam_7ender
27th July 2008, 11:38 PM
گرفتم منظورتو ولی مطمئنی داری درست می گی چون گفته های کتاب با گفته های تو فرق داره ؟
Anonymouse
28th July 2008, 12:06 AM
گرفتم منظورتو ولی مطمئنی داری درست می گی چون گفته های کتاب با گفته های تو فرق داره ؟
فکر نمیکنم فرقی داشته باشه ولی حالا اگه فکر می کنی ممکنه اشتباه باشه خودت فرقیو که احساس کردی بگو
Anonymouse
28th July 2008, 12:09 AM
مثل سلو كه از وسط آهنگ شروع ميشه درسته على رضا؟
نه فکر نمیکنم محدود به سولو باشه بیشتر مربوط میشه به اول اهنگ که چجوری شروع میشه
البته اگه منظور اونی باشه که تو ذهن منه
behnam_7ender
28th July 2008, 11:08 PM
بچه ها یه سوال می پرسم که فکر کنم این بچه ها بهتر بتونن چواب بدن....
منظور از وسعت صدای یک ساز 3 اکتاو هستش یعنی چی ؟
مثل اینا : وسعت صدای بیس 3 اکتاو ......وسعت صدای گیتار الکتریک 4 اکتاو ؟؟؟؟:cigar:
behnam_7ender
29th July 2008, 03:36 PM
بچه پس چرا جواب نمیدین .........:cigar:
Anonymouse
29th July 2008, 10:37 PM
بچه ها یه سوال می پرسم که فکر کنم این بچه ها بهتر بتونن چواب بدن....
منظور از وسعت صدای یک ساز 3 اکتاو هستش یعنی چی ؟
مثل اینا : وسعت صدای بیس 3 اکتاو ......وسعت صدای گیتار الکتریک 4 اکتاو ؟؟؟؟:cigar:
راحت بگم متوجه شی
فاصله ی بین 7 تا نت رو میگن یه اکتاو
behnam_7ender
29th July 2008, 11:33 PM
خوب اینو که خودم می دونستم حالا یعنی چی وسعت بیس 3 اکتاو هستش ؟؟؟؟؟؟:tajob:
Anonymouse
30th July 2008, 12:22 AM
یعنی اینکه از بم ترین نتش تا زیر ترین نتش 3 اکتاو فاصلس متوجه شدی؟
تو سازها هم میگن پیانو بیشترین وسعت صدا رو داره که من قبول ندارم گیتار الکتریک رو اگه با نت های هارمونیکش حساب کنید و افکتو ... خیلی بیشتر از این حرفاس
behnam_7ender
31st July 2008, 11:02 PM
سلام بچه ها....
بچه ها (چهارم افزوده) با ( پنجم کاسته) یکیه ؟؟؟؟؟:cigar:
کاربرد اینا تو آکورد سازیه ؟؟؟؟؟:cigar:
behnam_7ender
1st August 2008, 03:08 PM
چرا جواب نمیدین پس ......:cigar:
vBulletin v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2
Host & Support By
Kimiahost Co