PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مناجات نامه ی خواجه عبدالله انصاری ( 50 )

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:36 PM
الهی ! نسیمی دمید از باغ دوستی ، دل را فدا کردیم ، بویی یافتیم از خزینه ی دوستی ، به پادشاهی بر سر عالم ندا کردیم ، برقی شتافت از مشرق حقیقت ، آب گل کم انگاشتیم .

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:40 PM
الهی ! هر شادی که بی تو است اندوه آن است ، هر منزل که نه در راه توست زندان است ، هر دل که نه در طلب توست ویران است ، یک نفس با تو به دو گیتی ارزان است ، یک دیدار از آنِ تو به صدهزار جان رایگان است ، صد جان نکند ، آن چه کند بوی وصالت .

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:41 PM
الهی ! چه زیباست ایام دوستان با تو ، چه نیکوست معاملت ایشان در آرزوی دیدار تو ، چه خوش است گفتگوی ایشان ، در راه جستجوی تو ، چه بزرگوار است روزگار ایشان در سر کار تو .

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:42 PM
ملکا ! آب عنایت تو به سنگ رسید سنگ بار گرفت ، از سنگ میوه ، میوه طعم و خوار گرفت .
ملکا ! یاد تو دل را زنده کرد و تخم مهر افکند ، درخت شادی رویانید و میوه ی آزادی داد ، چون زمین نرم باشد و تربت خوش و طینت قابل ، تخم جز شجره ی طیبه از آن نروید و جز عبهر عهد بیرون نیاید .

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:42 PM
الهی ! یافته می جویم ، با دیده ور می گویم که دارم ؟ چه جویم ؟ که می بینم ؟ چه گویم ؟ شیفته ی این جستجویم ، گرفتار این گفتگویم .

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:43 PM
الهی ! زانِ تو می فزود و زان رهی می کاست تا آخر همان ماند که بود راست .
گفتی کم و کاست باش خوب آمد و راست تو هست بسی رهیست شاید کم و کاست

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:43 PM
الهی ! مشرب می شناسم ، اما واخوردن نمی یارم ، دل تشنه و در آرزوی قطره ای میزارم ، سقایه مرا سیری نکند من در طلب دریااَم ، بر هزار چشمه و جوی گذر کردم ، تا بو که دریا دریابم ، در آتش عشق غریقی دیدی ؟ من چنانم ، در دریا تشنه ای دیدی ؟ من آنم ، راست به متحیری مانم که در بیابانم ، فریاد رس که از دست بیدلی به فغانم .

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:44 PM
الهی ! غریب ترا غربت وطن است ، پس این کار کی دامن است ؟ چه سزای فرج است او که به تو ممتحن است ؟ هرگز کی به خانه رسد او را که غربت او را وطن است ؟

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:45 PM
الهی ! مشتاق کشته ی دوستی است و کشته ی دوستی را دیدار تو کفن است .

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:45 PM
الهی ! چه خوش روزگاری است روزگار دوستان تو با تو ، چه خوش بازاری است بازار عرفان در کار تو ، چه آتشین است نفس های ایشان در یاد کرد و یادداشت تو ، چه خوش دردی است درد مشتاقان در سوز شوق و مهر تو ، چه زیباست گفتگوی ایشان در نام و نشان تو .
ای سزاوار ثنای خویش ، ای شکر کننده ی عطای خویش ، ای شیرین نماینده ی بلای خویش ، رهی بذات خود از ثنای تو عاجز و به عقل خود از شناخت منت تو عاجز و به توان خود از سزای تو عاجز .

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:46 PM
کریما ! گرفتار آن دردم که تو دوای آنی ، بنده ی آن ثنااَم که تو سزای آنی ، من در تو چه دانم تو دانی ، تو آنی که خود گفتی ، و چنان که خود گفتی آنی .
خدایا ! گرفتار آن دردم که تو دوای آنی ، در آرزوی آن سوزم که تو سرانجام آنی ، من در تو چه دانم تو دانی ، تو آنی که خود گفتی ، و چنان که خود گفتی آنی .
در هجر تو کار بی نظام است مرا شیرین همه تلخ و پخته خام است مرا
در عالم اگر هزار کار است مرا بی نام تو سربه سر حرام است مرا

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:48 PM
الهی ! آن کس که زندگانی وی تویی ، او کی بمیرد و آن کس که شغل وی تویی شغل بسر کی برد ؟ ای یافته و یافتنی ، نه جز از شناخت تو شادی ، نه جز از یافت تو زندگانی ، زنده بی تو چون مرده زندانی و صحبت یافته با تو ، نه این جهانی نه آن جهانی .

مهسا بیرالوند
27th July 2010, 08:50 PM
کریما ! گر زارم ، در تو زاریدن خوشست و نازم به فضل تو نازیدن خوشست ، هر خانه ای که حدّ آن با توست آبادان است ، هردل که در ةآن مهر توست شادان است ، آزاد آن نفس که به مهر تو یازان است ، شاد آن دلی که به مهر تو تازان است .
مهر ذات توست الهی دوستان را اعتقاد یاد وصف توست یا رب غمگنان را غمگسار

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:27 AM
الهی ! نه جز از شناخت تو شادی است ، نه جز از یافت تو زندگانی ، زنده بی تو چون مرده زندانی است ، زندگانی بی تو مرگی است و زنده به تو زنده ی جاودانی است .
بی جان گردم که تو ز من برگردی ای جان جهان تو کفر و ایمان منی

مهسا بیرالوند
الهی ! اگر این آه از ما دعویست سزای آنی ، ور لاف است به جای آنی ، ور صدق است وفای آنی .

مهسا بیرالوند
الهی ! اگر دعویست سخن راست است ور لاف است ناز است ، ور صدق است کار راست است ، ار دعوی است نه بیداد است ور لاف است از آن است که دل شاد است ور صدق است ، از تاوان آزاد است .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:30 AM
الهی ! تو دانی که کدام است اگر دعوی بر کرم عرض کنی ، ناز مرا ضرور است .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:31 AM
الهی ! از سه چیز که دارم در یکی نگاه کن ، اول سجودی که جز تو را از دل نخاست دیگر تصدیقی که هرچه گفتی گفتم که راست ، سدیگر چون باد کرم خاست دل و جان جز ترا نخواست .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:31 AM
الهی ! نزدیک نفسِ هاءِ دوستانی ، حاضرِ دل ذاکرانی ، از نزدیک نشانت می دهند و برتر از آنی ، از دورت می جویند و نزدیک تر از جانی ، ندانم که در جانی یا جان را جانی ، نه اینی و نه آنی ، جان را زندگی می باید ، تو آنی .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:33 AM
کریما ! این سوز ما امروز دردآمیز است ، نه طافت بسر بردن و نه جای گریز است ، سر وقت عارف تیغی تیز است ، نه جای آرام و نه روی پرهیز است .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:36 AM
لطیفا ! این منزل ما چرا چنین دور است ، همراهان برگشتند که این کار غرور است ، گر منزل ما سرور است ، این انتظار سور است و گر جز منتظر مصیبت زده است معذور است .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:42 AM
الهی ! کشیدیم آنچه کشیدیم ، همه نوش گشت چون آوای قبول .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:42 AM
الهی ! دانی که هرگز در مهر شکیبا نبودیم ، و بهر کوی که رسیدیم ، حلقه ی درِ دوستی گرفتیم و به هر راه که رفتیم ، بر بوی تو آن راه بریدیم دل رفت مبارک باد ، ور جان برود در این راه پسندیدیم .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:43 AM
الهی ! ای دهنده ی عطا و پوشنده ی جفا ، نه پیدا که پسند کو ؟ او پسندیده ی چراینده ی بناها به قضا پس کوی که چرا ؟

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:45 AM
الهی ! کار پیش از آدم و حواست و عطا پیش از خوف و رجاست ، اما آدمی به سبب دیدن مبتلاست ، خلاصه او آن کس است که از سبب دیدن رهاست ، اگر آسیاء احوال است قطب مشیت بجاست .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:48 AM
الهی ! آتش یافت با نور شناخت آمیختی و از باغ وصال نسیم قرب انگیختی باران فردانیت بر گرد بشر ریختی ، با آتش دوستی آب گل سوختی تا دیده ی عارف را دیدار خود آموختی .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 11:57 AM
الهی ! همه به تن غریبند و من به جان و دل غریبم ، همه در سفر غریبند و من در حضر غریبم .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 12:03 PM
الهی ! هر بیماری را شفاء از طبیب است و من بیمار از طبیبم ، هر کرا ز قسمت بهره ی اوست و من بی نصیبم ، هر دل شده ای با یاری و غمگساری است و من بی یار و غریبم .
همه شب مردمان در خواب و من بیدار چون باشم غنوده هر کسی با یار و من بی یار چون باشم

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 12:03 PM
الهی ! عنایتت کوه است و فضل تو دریاست ، کوه کِی فرسود و دریا کِی کاست ؟ عنایت تو کی جُست و فضل تو کی وا خواست ؟ پس شادی یکی است که دوست یکتاست .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 12:06 PM
الهی ! نه دیدارِ ترا بهاست و نه رهی را صحبت سزاست ، و نه از مقصود ذره ای در جان پیداست ، پس این درد و سوز در جهان چراست ؟ پیداست که بلا را در جهان چند جاست ، این همه سهم است اگر روزی باین خار خرماست .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 12:06 PM
الهی ! از کرم همین چشم داریم و از لطف تو همین گوش داریم ، بیامرز ما را که بس آلوده ایم به کِردِ خویش ، بس درمانده ایم به وقت خویش ، بس مغروریم به پندار خویش ، بس محبوسیم در سزای خویش ، دست گیر ما را به فضل خویش ، بازخوان ما را به کَرَم خویش ، بار ده ما را به احسان خویش .
آه از روزِ بَتَری ، فریاد از دردِ واماندگی .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 12:10 PM
الهی ! چه سوز استاین که از بیم فوت تو در جان ما ، در عالم کسی نیست که ببخشاید بروز زمان ما .

مهسا بیرالوند
28th July 2010, 12:10 PM
الهی ! دلی دارم پر درد و جانی پر ز حیر ، عزیز دو گیتی این بیچاره را چه تدبیر ، جوهری است بر خاک اوفتاده ، میان راه ، عالم از قیمت آن جوهر نا آگاه ، صاحب دولتی بسر آن رسید ناگاه ، پادشاهی جاوید یافت بی طبل و کلاه ، از قیمت آن جوهر بر راه چیزی نکاست ، قیمت آن جوهر هم که وی بود بجاست ، نور جوهر کرا تابان است ؟
آن را که عنایت معلوم است گله برجاست ، ابتداء به بر کی کرد ، و از آغاز این کار که خواست ؟ درخت مهر که کشت و سرای دوستی که آراست ؟ پس با چندین لطف این بد اندیشی چراست ؟ روز خریداریعیب می دید و گفت که رواست .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:12 AM
الهی ! این همه شادی از تو بهره ی ماست ، چون تو مولی کراست ؟ و چون تو دوست کجاست و به آن صفت که تویی ، از تو جز این نه رواست و تا می گویی که این خود نشان است و آیینِ فرداست ، این پیغامست و خلعت برجاست ، صبر را چه روی آرام و چه خاست .
روزی که سراپرده برون خواهی کرد دانم که زمانه را زبون خواهی کرد
گر زیب و جمال ازین فزون خواهی کرد یارب چه حکم هاست که چون خواهی کرد

مهسا بیرالوند
الهی ! یاد تو میان دل و زبان است و مهر تو میان سر و جان ، یافتِ تو زندگانیِ جان است و رستخیز نهان ، ای ناجسته یافته و دریافت نادر یافته یافت تو روز است که خود برآید ناگاهان ، او که ترا یافت نه به شادی پرداز و نه به اندهان .

مهسا بیرالوند
الهی ! تا آموختنی را آموختم و آموخته را جمله بسوختم ، انداخته را برانداختم و اندوخته را بیندوختم ، نیست را بفروختم تا هست را بیفروختم .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:14 AM
الهی ! تا یگانگی بشناختم در آرزوی شادی بگداختم کِی باشد که گویم پیمانه بیانداختم ؟ و از علایق وا پرداختم و بود خویش جمله درباختم .
کی باشد کین قفس بپردازم در باغ الهی آشیان سازم

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:15 AM
الهی ! گاه می گویی که فرود آی و گاه می گویی که گریز ، گاه فرمایی که بیا و گاه گویی که بپرهیز !

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:17 AM
خدایا ! نشان قربت است این ؟ یا محض رستاخیز ؟ هرگز بشارت ندیدم تهدیدآمیز .
ای مهربانِ بردبار ! ای لطیف و نیک یار ، آمدم به درگاه خواهی به ناز دار و خواهی خوار .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:18 AM
الهی ! کانِ حسرت است این دلِ من ! مایه ی درد و غم است این تنِ من .
الهی ! نیازم گفت که این همه چرا بهره ی من ؟ نه دست رسدبه معدنِ چاره ی من .

مهسا بیرالوند
الهی ! تا مهر تو پیدا گشت ، همه ی مهرها جفا گشت ، و تا بر تو پیدا گشت ، همه ی جفاها وفا گشت .

مهسا بیرالوند
الهی ! ما نه ارزانی بودیم تا ما را برگزیدی و نه نا ارزانی بودیم که به غط گزیدی ، بلکه بخود ارزانی کردی تا برگزیدی و بپوشیدی عیب که می دیدی ، حبّذا روزی که خورشیدِ جلالِ تو بما نظری کند .
حبّذا وقتی که مشتاق از مشاهده ی جمال تو ما را خبری دهد ، جان خود طعمه سازیم بازی را که در فضای طلب تو پروازی کند ، دلِ خود را نثار کنم محلی را که بر سر کوی تو آوازی دهد .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:19 AM
الهی ! نصیب این بیچاره از این کار همه درد است ، مبارک باد که این درد مرا سخت درخور است . بیچاره آنکس که از این درد فرد است ، حقا که هرکه بدین درد ننازد ناجوانمرد است .
هر درد که زین دلم قدم برگیرد دردی دگرش بجای در برگیرد
زان با هر درد صحبت از سر گیرد کآتش چو رسد به سوخته اندر گیرد

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:21 AM
الهی ! نور دیده ی آشنایانی ، روز دولت عارفانی .
لطیفا ! چراغ دل مریدانی و انس جان غریبانی .
کریما ! آسایش سینه ی محبانی و نهایت همت قاصدانی .
مهربانا ! حاضر نفس واجدانی و سبب دهشت والهانی . نه به چیزی مانی تا گویم چنانی ، آنی که خود گفتی و چنان که گفتی آنی .
جان های جوانمردان را عیانی و از دیده ها امروز نهانی .
اندر دل من بدین عیانی که تویی وز دیده ی من بدین نهانی که تویی
وصّاف ترا وصف نداند کردن تو خود به صفات خود چنانی که تویی

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:22 AM
الهی ! گاهی بخود نگرم گویم از من زارتر کیست ، گاهی بتو نگرم گویم از من بزرگوارتر کیست ؟ گاهی که به طینت تو افتد نظرم ، گویم که من از هرچه به عالم بَتَرم ، چون از صفت خویشتن اندر گذرم ، از عرش همی به خویشتن در نگرم .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:23 AM
الهی ! شاد بدانم که اول من نبودم تو بودی ، آتشِ یافت با نورِ شناخت تو آمیختی ، از باغ وصال نسیم قرب تو انگیختی ، باران فردانیت بر گرد بشر ریختی ، با آتش دوستی آب و گل بسوختی تا دیده ی عارف بدیدار خود آموختی .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:23 AM
الهی ! در سر گریستنی دارم دراز ، ندانم که از حسرت گریم یا از ناز ، گریستن از حسرت نصیب یتیم است و گریستن شمع بهره ی ناز ، از ناز گریستن چون بود این قصه ایست دراز .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:24 AM
الهی ! جوی تو روان و مرا تشنگی تا کِی ؟ این چه تشنگی استو قدح ها می بینم پیاپی .
زین نادره تر کِرا بود هرگز حال من تشنه و پیش من روان آب زلال
عزیز دو گیتی ! چند نهان شوی و چند پیدا ، دلم حیران گشت و جان شیدا ، تا کی این استتار و تجلی آخر کِی بود آن تجلی جاودانی ؟

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:24 AM
الهی ! جلال عزت تو جای اشارت نگذاشت ، محو و اثبات تو راه اضافت برداشت تا گم گشت هرچه رهی در دست داشت .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:25 AM
الهی ! زانِ تو می فزود و زانِ رهی می کاست تا آخر همان ماند که اول بوده است .
محنت همه در نهادِ آب و گل ماست پیش از گِل و دل چه بود آن حاصل ماست .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:25 AM
الهی ! آب عنایت تو به سنگ رسید ، سنگ بار گرفت ، سنگ درخت رویانید درخت میوه و بار گرفت ، درختی که بارش همه شادی ، طعمش همه انس ، بویش همه آزادی ، درختی که بیخ آن در زمین وفا ، شاخ آن بر هواء رضا ، میوه ی آن معرفت و صفا ، حاصل آن دیدار و لقا .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:26 AM
الهی ! از جود تو هر مفلسی را نصیب است از کرم تو هر دردمندی را طبیبی است از سعت رحمت تو هر کسی را بهره ایست ، از بسیاری صواب بر تو هر نیازمندی را قطره ایست بر سر هر مؤمن از تو تاجی است ، در دل هر محب از تو سراجی است ، هر شیفته ای را با تو سروکاری است ، هر منتظری را آخر روزی شرابی و دیداری است .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:27 AM
الهی ! دانی به چه شادم ؟ به آن که نه به خویشتن به تو افتادم .
الهی ! تو خواستی ، من نخواستم .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:28 AM
الهی ! این چه بتر روزی است ؟ ترسم که مرا از تو جز حسرت نه روزی است .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:29 AM
الهی ! می لرزم ، از آن که نه ارزم چه سازم جز از آن که می سوزم تا از این افتادگی برخیزم .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:29 AM
الهی ! از بخت خود چون پرهیزم و از بودنی کجا گریزم ؟ و ناچاره را چه آمیزم و در هامون کجا گریزم ؟

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:30 AM
الهی ! کانِ حسرت است این دل من ، مایه ی درد و غم است این تن من ، نیارم گفت که این همه چرا بهره ی من نه ، دست رسد مرا به معدن چاره ی من !
مرا تا باشد این درد نهانی تو را جویم که درمانم تو دانی
این بود و هست و بودنی ، گفتنت شنیدنی ، مهرت پیوستنی و خود دیدنی ، ای نور دیده و ولایت دل و نعمت جان ، عظیم شأنی و همیشه مهربان ، نه ثنای ترا زبان ، نه یافت تو را درمان ، ای هم شغل دل و هم غارت جان ، برآر خورشید شهود یک بار از افقِ عیان و از ابر جود قطره ای چند بر ما باران !

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:31 AM
ای گشاینده ی زبانِ مناجات گویان ! و انس افزای خلوت های ذاکران و حاضر نفس های رازداران ، جز از یاد کرد تو ما را همراه نیست ، و جز از یاداشت تو ما را زاد نیست و جز از تو به تو دلیل و رهنمای نیست .
خدایا ! نظر کن در حاجت کسی کَش جز از یک حاجت نیست .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:31 AM
الهی ! معنی دعوی صادقانی ، فروزنده ی نفس های دوستانی ، آرامِ دلِ غریبانی ، چون در میان جان حاضری ، از بیدلی می گویم که کجایی ، زندگانی جانی و آیین زبانی ، به خود از خود ترجمانی ، به حقِ تو بر تو که ما را بر سایه ی غرور بنشانی و به وصال خود رسانی .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:32 AM
الهی ! به هر صفت که هستم بر خواست تو موقوفم ، به هر نام که مرا خوانند به بندگی تو معروفم ، تا جان دارم رخت از این کوی بر ندارم ، او که تو در زندگانی اویی جاوید زنده است .

مهسا بیرالوند
الهی ! گفتِ تو راحتِ دل است و دیدارتو زندگانی جان ، زبان به یاد تو نازد و دل به مهر و جان به عیان .

مهسا بیرالوند
الهی ! ار تو فضل کنی ، از دیگران چه داد و چه بیداد ، ور تو عدل کنی پس فضل دیگران چون باد .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:34 AM
الهی ! آن چه من از تو دیدم دو گیتی بیاراید عجب اینست که جان من از بیمِ داد تو می نیاساید .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:35 AM
الهی ! چند نهان باشی ؟ و چند پیدا ؟ که دلم حیران گشت و جان شیدا ! تا کِی این استتار و تجلی ؟ کِی بود آن تجلیِ جاودانی ؟

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:35 AM
الهی ! چند خوانی و رانی ؟ بگداختم در آرزوی روزی که در آن روز تو مانی ، تا کِی افکنی و برگیری ؟ این چه وعده است بدین درازی و این دیری ؟ سبحان الله ! ما را برین درگاه همه نیاز ، روزی چه بود که قطره ای از شادی بر دل ما ریزی ؟ تا کی ما را می آب و آتش بر هم آمیزی ؟ ای بختِ ما از دوست رستخیزی ، روزگاری او رامی جستم خود را می یافتم ، اکنون که خود را می جویم او را می یابم ، ای حجت را یاد و انس را یادگار ، چون حاضری این جستن به چه کار ؟

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:36 AM
الهی ! یافته می جویم با دیده ور می گویم که دارم چه می جویم که می بینم چه گویم ، شیفته ی این جستجویم ، گرفتار این گفتگویم ، ای پیش از هر روز و جدا از هرکس مرا درین سور هزار مطرب به پس .

مهسا بیرالوند
الهی ! به عنایت ازلی تخم هدایت کاشتی ، به رسالت انبیاء آب دادی و به معونت و توفیق پروردی ، به نظر خود به بر آوردی .
خداوندا ! سزد که اکنون سموم قهر از آن بازداری و کشته ی عنایت ازلی را به رعایت ابدی مدد کنی .

مهسا بیرالوند
الهی ! گاه گویم که در قبضه ی دیوم ، از بس پوشش که بینم باز ناگاه نوری تابد که جمله ی بشریت در جنب آن ناپدید بود .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:37 AM
الهی ! چون عین هنوز منتظر عیانست این بلای دل چیست ؟ چون این طریق همه بلاست چندین لذت چیست ؟

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:39 AM
الهی ! گاه از تو می گفتم و گاه می نیوشیدم میان جرم خود و لطف تو می اندیشیدم ، کشیدم آنچه کشیدم ، همه نوش گشت چون آوای قبول شنیدم .

مهسا بیرالوند
1st August 2010, 10:39 AM
الهی ! آن چه ناخواسته یافتنی است ، خواهنده ی بِدان کیست و آنچه از پاداش برتر است ، سئوال در جنب آن چیست ؟

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 10:27 AM
الهی ! دردیست مرا که بهی مباد ، این دردمرا صواب است با دردمندی به درد خرسند کسی را چه حساب است ؟
الهی ! قصه این است که برداشتم ، این بیچاره ی درد زده را چه جواب است ؟

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 10:32 AM
خداوندا ! عابدان وصف بزرگواری تو شنودند ، گردن ها بسته کردند ، سلطانان وصف علاء تو شنیدند از بیم قهر تو گردن نهادند ، عاصیان صفت رحمت تو شنیدند امیدها دربستند .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 10:54 AM
الهی ! دردیست مرا که بهی مباد ، این دردمرا صواب است با دردمندی به درد خرسند کسی را چه حساب است ؟
الهی ! قصه این است که برداشتم ، این بیچاره ی درد زده را چه جواب است ؟

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:04 PM
الهی ! گاهی به خود نگرم گویم از من زارتر کیست ؟ بنده چون به فعل خود نگرد به زبان تحقیر از کوفتگی و شکستگی گوید : پر آب دو دیده و پر آتش جگرم ، پر باده دو دستم و پر از خاک سرم ، چون به لطف الهی و فضل ربانی نگرد ، به زبان شادی و نعمت آزادی گوید .
چه کند عرش که او غاشیه ی من نکشد چون به دل غاشیه ی حکم و قضای تو کشم
بوی جان آیدم از لب چو حدیث تو کنم شاخ عزّ رویدم از دل چو بلای تو کشم
من چه دانستم که بر کشته ی دوستی قصاص است ، چون بنگرستم این معاملت ترا با خاص است .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:05 PM
الهی ! در سر گریستنی دارم دراز ، ندانم که از حسرت گریم یا از ناز ، گریستن یتیم از حسرت است و گریستن شمع بهره ی ناز ، از ناز گریستن چون بود ؟ این قصه ای است دراز .

مهسا بیرالوند
الهی ! آمدم با دو دست تهی ، بسوختم بر امید روزبهی ، چه بود اگر از فضل خود بر این خسته دل مرهم نهی ؟

مهسا بیرالوند
الهی ! وصف تو نه کار زبان است عبارت از حقیقت یافتِ تو بهتان است ، با صولت وصال دل و دیدار را چه توان است ؟
حسن تو فزون است ز بینایی من راز تو برون است ز دانایی من

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:09 PM
ای کارنده ی غمِ پشیمانی در دل های آشنایان ، ای افکننده ی سوز در دل های تائبان ، ای پذیرنده ی گناهکاران و معترفان ، کس باز نیامد تا باز نیاوردی و کس راه نیافت تا دست نگرفتی ، دست گیر که جز تو دستگیر نیست ، دریاب که جز تو پناه نیست و سئوال ما را جز تو جواب نیست و درد ما را جز تو دارو نیست و از این غم ما را جز تو راحت نیست .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:11 PM
الهی ! تو دوستان خود را به لطف پیدا گشتی تا قومی را به شراب انس مستان کردی قومی را به دریای دهشت غرق کردی .
ندا از نزدیک شنوانیدی ، و نشان از دور دادی ، رهی را باز خواندی و آنگه خود نهان گشتی ، از وراء پرده خود را عرضه کردی و به نشانِ عظمت خود را جلوه کردی ، تا آن جوانمردان را در وادی دهشت گم کردی و ایشان را در بی طاقتی سرگردان کردی .
این چیست که با آن بیچارگان کردی ، داورِ آن نفیرخواهان تویی و دادده ی آن فریادجویان تویی ! ودیت آن گشتگان تویی و دستگیر آن غرق شدگان تویی و دلیل آن گمشدگان تویی ، تا آن گمشده کجا با راه آید ؟ و آن غرق شده کجا با کران افتد ، و آن جان های خسته کی بیاساید و آن قصه ی نهانی را کی جواب آید و آن شب انتظار ایشان را کی بامداد آید .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:12 PM
الهی ! تو آنی که نور تجلی بر دل های دوستان تابان کردی ، چشمه های مهر در سرهای ایشان روان کردی ، و آن دل ها را آیینه ی خود و محل صفا کردی ، تو در آن پیدا ، و به پیدایی خود در آن دو گیتی ناپیدا کردی .
ای نور دیده ی آشنایان و سور دل دوستان و سرور جان نزدیکان ، همه تو بودی و تویی ، نه دوری تا جویند نه غایبی تا پرسند نه ترا جز به تو یاوند .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:14 PM
الهی ! هر چه می نشان شمردم پرده بود و هر چه می مایه دانستم بیهوده بود .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:16 PM
الهی ! یکبار این پرده ی من از من بدار و عیب هستی من از من وادار ، و مرا در دست کوشش بمگذار .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:17 PM
الهی ! کِردِ ما در میار و زیان ما از ما وادار، ای کردگار نیکوکار آن چه بی ما ساختی ، بی ما راست دار ، و آن چه تو برتاوی به ما مسپار .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:17 PM
الهی ! راهمنمای به خود ، و بازرهان مرا از بنده ی خود ، ای رساننده، به خود رسانم که کس نرسید به خود ، الهی یاد تو عیش است و مهر تو سور است ، شناخت تو ملک است و یافت تو سرور ، محبت تو روح روح است و قرب تو نور ، جوینده ی تو کشته ی با جان است و یافت تو رستخیز بی صور .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:18 PM
الهی ! همه دوستی میان دو تن باشد ، سه دیگر در نگنجد ، و درین دوستی همه تویی ، من در نگنجم ، گر این کار سَزارِ منست ، مرا بدین کار نه کار ، ور سزار تو است همه تویی ، من فضول را به دعوی چه کار ؟

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:18 PM
الهی ! به جز از شناخت تو شادی است ، نه جز از یافت تو زندگانی ، زندگانی بی تو مردگی است و زنده ی به تو هم زنده و هم زندگانی است .
ای یافته و یافتنی ، از مست چه نشان دهند جز بی خویشتنی ؟ همه خلق را محنت از دوری است و این بیچاره را از نزدیکی ، همه را تشنگی از نایافت آب است و ما را از سیرآبی .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:19 PM
الهی ! از کجا بازیابم من آن روز که تو مرا بودی و من نبودم ، تا باز بدان روز رسم میان آتش و دودم ، اگر به دو گیتی آن روز من یابم پرسودم ، ور بودِ خود را دریابم به نبودِ تو خشنودم .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:21 PM
الهی ! ای داننده ی هر چیز و سازنده ی هرکار و دارنده ی هرکس ، نه کس را با تو انبازی و نه کس را از تو بی نیازی ، کار به حکمت می اندازی و به لطف می سازی ، نه بیداداست و نه بازی .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:23 PM
الهی ! نه به چراییِ کار تو بنده را علم ، و نه بر تو کس را حکم ، سزاها تو ساختی و نواها تو ساختی ، و نه از کسی به تو ، نه از تو به کس ، همه از تو به تو ، همه تویی و بس .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:25 PM
الهی ! ترا آن کس بیند که ترا در ازل دید که دو گیتی او را ناپدید و ترا او دید که نادیده پسندید .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:27 PM
الهی ! بر هزاران عقبه بگذرانیدی و یکی ماند ، دل من خجل ماند از بس که ترا خواند .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:28 PM
الهی ! به هزاران آب بشستی ، تا آشنا کردی با دوستی و یک شستنی ماند آن که مرا از من بشوی تا از پس خود برخیزم و تو مانی .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:28 PM
الهی ! هرگز بینما روزی بی محنت خویش ؟ تا چشم باز کنم و خود را نبینم در پیش .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:29 PM
الهی ! نصیب این بیچاره از این کار همه درد است ، مبارک باد که مرا ازین درد سخت درخورد است ، بیچاره آن کس که ازین درد فرد است ، حقا که هرکه بدین درد ننازد ناجوانمرد است .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:30 PM
الهی ! تو آنی که از احاطت اوهام بیرونی و از ادراک عقول مصونی ، نه مُحاطِ ظُنونی ، نه مُدرِکِ عیونی ، کارساز هر مفتون و فرح رسان هر محزونی در حکم بی چرا و در ذات بی چند و در صفات بی چونی ، تو لاله ی سرخ و لوءلوء مکنونی ، من مجنونم تو لیلیِ مجنونی ، تو مشتریانِ بابضاعت داری با مشتریان بی بضاعت چونی ؟
ای خداوندی که در دل دوستانت نور عنایتت پیداست ، جان ها در آرزوی وصالت حیران و شیداست ، چون تو مولی کراست چون تو دوست کجاست ؟ هرچه دادی نشان است و آیینِ فرداست ، آن چه یافتیم پیغام است و خلعت بر جاست .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:31 PM
الهی ! نشنت بی قراری دل و غارت جان است ، خلعت وصال در مشاهده ی جلال چه گویم که چون است ؟
روزی که سر از پرده برون خواهی کرد دانم که زبانه را زبون خواهی کرد
گر زیب و جمال ازین فزون خواهی کرد یارب چه جگرهاست که خون خواهی کرد
الهی ! نالیدن من از درد ، از بیم زوال درد است او که از زخم دوست بنالد در مهر دوست نامرد است .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:31 PM
ای یادگارِ جان ها ، و یاداشته ی دل ها و یاد کرده ی زبان ها، به فضل خود ما را یاد کن و بیادِ لطفی ما را شاد کن ، ای قائم بهیادِ خویش و زِ هر یاد کننده به یاد خود پیش ، یاد تو است که ترا به سزا رسد ورنه از رهی ترا چه آید که ترا سزد ؟

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:32 PM
الهی ! تو به یادِ خودی و من به یاد تو ، تو بر خواستِ خودی و من بر نهادِ تو .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:32 PM
الهی! بقدرِ تو نادانم و سزات را ناتوانم ، در بیچارگیِ خود سرگردانم و روز بروز بر سرِ زیانم ، چون منی چون بود ، چنانم و از نگرستن در تاریکی به فغانم ، که بر هیچ چیز هستِ ما ندانند ندانم ، چشم به روزی دارم که تو مانی و من نمانم ، چون من کیست گر آن روز بینم ، ور بینم جان فدای آنم .
ای نادریافته یافته و نادیده عیان ، ای در نهانی پیدا و در پیدایی نهان ، یافت تو روز است که خود برآید ناگاهان ، یابنده ی تو نه به شادی پردازد و نه به اندوهان ، به سر بر ما را کاری که از آن عبارت نتوان .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:34 PM
الهی ! زندگانی همه با یادِ تو ، و شادی همه با یافتِ تو و جان آنست که درو شناختِ تو .

مهسا بیرالوند
8th August 2010, 03:36 PM
الهی ! موجودِ نفس های جوانمردانی ، حاضرِ دل های ذاکرانی ، از نزدیکت نشان می دهند و برتر از آنی و از دورت می پندارند و نزدیک تر از جانی ، ندانم که در جانی یا خودِ جانی ، جان را زندگی می باید تو آنی .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:29 AM
الهی ! او که حق را به دلیل جوید ، به بیم و طمع پرستد ، و او که حق را به احسان دوست دارد ، روز محنت برگردد ، و او که حق را به خویشتن جوید نایافته را یافته پندارد .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:31 AM
الهی ! عارف ترا بنورِ می داند از شعاع وجود عبارت نمی تواند ، در آتش مهر می سوزد و از نار باز نمی پردازد ، از کجا بازیابم آن روز که تو مرا بودی و من نبودم ، تا باز آن روز رسم میان آتش و دودم ، ور به دو گیتی آن روز را یابم بَر سودم ور بودِ تو دریابم به نبودِ خود خشنودم .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:33 AM
الهی ! در سر گریستنی دارم دراز ، ندانم که از حسرت گریم یا از ناز ، گریستن از حسرت بهره ی یتیم است و گریستنِ شمع بهره ی ناز ، از ناز گریستن چون بود ؟ این قصه ایست دراز .
ای یار مهربان ! بارم ده تا قصه ی درد خود به تو پردازم ، و بر درگاه تو می زارم و در امیدِ بیم آمیز می نازم .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:35 AM
الهی ! بپذیرم تا با تو پردازم ، یک نظر در من نگر تا دو گیتی به آب اندازم ، نه پیدا که عزتِ قدمِ رهی را چه ساخته از انواعِ کَرَم ، رهی را اول قصدی دهد غیبی تا از جهانش باز برد ، پس کششی دهد قُربی تا از آب و گل بازبَرَد ، چون فرد شود آنگه وصالِ فرد را شاید .

جوینده ی تو همچون فردی باید آزاد ز هر علت و دردی باید
زان می نرسد به وصل تو هیچ کسی کاندر خور غم های تو مردی باید

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:37 AM
الهی ! به بهشت و حور چه نازم اگر مرا نفسی دهی از آن نفس بهشتی سازم .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:38 AM
الهی ! در دل دوستانت نور عنایت پیداست ، جان ها در آرزوی وصالت حیران و شیداست ، چون تو مولی کراست و چون تو دوست کجاست ، هرچه دادی نشانست و آیین فرداست ، آن چه یافتیم پیغامست و خلعت برجاست ، نشانت بی قراری دل و غارت جانست ، خلعت وصال در مشاهده ی جلال چه گویم که چون است ؟

روزی که سر از پرده برون خواهی کرد دانم که زمانه را زبون خواهی کرد
گر زیب جمال ازین فزون خواهی کرد یارب چه جگرهاست که خون خواهی کرد

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:39 AM
الهی ! همه عالم ترا می خواهند ، کار آن دارد که تا تو کرا خواهی ، به ناز کسی که تو او را خواهی که اگر برگردد تو او را در راهی .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:41 AM
الهی ! تو ما را ضعیف خواندی از ضعیف چه آید جز خطا ، و ما را جاهل خواندی از جاهل چه آید جز جفا ، تو خداوندی کریم و لطیف چه سزد جز از کرم و وفا بخشیدن عطا .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:42 AM
الهی ! اگر در عمل تقصیر است ، آخر این دل پر درد کجاست و گر در خدمت فترت است آخر این مِهر دل بجاست ، ور فعل ما تباه است فضل تو آشکار است ور آب و خاک برشد بل تا برسد نور ازلی بجاست .
محنت همه در نهاد آب و گل ماست بیش از دل و گل چه بود آن حاصل ماست

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:43 AM
الهی ! تو آنی که از بنده ناسزا بینی و به عقوبت نشتابی ، از بنده کفر می شنوی و نعمت از وی باز نگیری ، توبت و عفو بر وی عرضه می کنی و به پیغام و خطاب خود او را باز می خوانی و گر باز آید وعده ی مغفرت می دهی که :
ان ینتهوا یغفر لهم ماقد سلف .
چون با دشمن بد کردار چنینی ، چه گویم که با دوستان نیکوکار چونی ؟
من چه دانستم که مزدور است کسی کو بهشت رأس المال است و عارف اوست که در آرزوی یک لحظه وصال است ، من دانستم که حیرت به وصال تو طریق است و ترا بیش جوید که در تو غریق است .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:43 AM
الهی ! یادت چون کنم که من خود همه یادم ، من خرمن نشان خویش فرا باد نهادم .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:44 AM
الهی ! یادی و یادگاری . در یافتن خود یاری معنی دعوی صادقانی ، فروزنده ی نفس های دوستانی ، آرام دل غریبانی ، چون در میان جان حاضری از بیدلی می گویم که کجایی ؟ جان را زندگی باید ، تو آنی .
به خود از خود ترجمانی به حق تو بر تو که : ما را در سایه ی غرور نشانی و به عز وصال خود رسانی .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:45 AM
الهی ! به عنایت ازلی تخم هدی کشتی به رسالت انبیاء آب دادی ، به معونت و توفیق رویانیدی ، به نظر و احسان خود به با آوردی ، از لطف تو در می خواهم که سموم قهر از آن بازداری و باد عدل بر وی بجهانی ، کشته ی عنایت ازلی را بر عایت ابدی مدد کنی ، درد و درمان ، غم وشادی ، فقر وغنا، این همه صفت سالکان است ، در منازل راه ، اما مرد که به مقصد رسید ، او را نه مقام است نه منزل نه وقت و نه حال نه جان و نه دل !

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:46 AM
الهی ! وقت را به درد می نازم و زیارتی را می سازم به امید آنکه چون در این درد بگدازم درد و راحت هردو براندازم .

مهسا بیرالوند
الهی ! تو مؤمنان را پناهی ، قاصدان را بر سر راهی ، عزیز کسی که تو او را خواهی ، اگر بگریزد او را در راهی ، طوبی آن کس را که تو اورایی آیا که تا از ما خود کرایی .

مهسا بیرالوند
الهی ! گر دارم چون که بوی نمی بویم ور ندارم من این حسرت با که گویم ؟
الهی ! او که یک نظر دید عقل او پاک برمید ، پس او که دائم به دیده ی دل ترا دید چون بیارمید ؟

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:47 AM
الهی ! دوستان تو سران و سرهنگانند ، بی گنج و خواسته توانگرانند بنام درویشانند و توانگران جهان خود ایشانند ، دردها دارند و از گفتن آن بی زبانند .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:50 AM
الهی ! هرچند که از بد سزای خویش بدردم لکن از مفلس نوازی تو شادم .
الهی ! من به قدر تو نادانم ، و سزای ترا ناتوانم و روز به روز بر زیانم .
الهی ! من کیم که بر درگاه تو زارم یا قصه ی درد خود به تو بردارم .
در عشق تو من کیم که در منزل من از وصل رخت گُلی دمد بر گِل من
ای باری به بَر و هادی به کرم ، فروماندم در حیرت یکدم .

مهسا بیرالوند
الهی ! وقت را به درد می نازیم به امید آن که چون درین درد بگذاریم ، درد و راحت هردو براندازیم .

مهسا بیرالوند
الهی ! به عنایت ازلی تخم هدی کشتی ، برسالت انبیاء آب دادی ، به معونت و توفیق رویانیدی ، به نظر لطف پرورانیدی ، اکنون سزد که باد عدل نَوَزانی و سموم قهر نجهانی و کشته ی عنایت ازلی را به رعایت ابدی مدد کنی ، برامید وصل ، چندان اشک باریدم که بر آب چشم خویش تخم درد بکاریدم ، در سعادت ازلی دریابم ، این درد پسندیدم ور دیده ی من روزی بر تو آید آن محنت همه دولت انگاریدم .
ذکر تو مرا دین است و مهر تو مرا آیین است و نظر تو عین الیقین است پسین سخنم این است ، لطیفا ! دانی که چنین است .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:51 AM
الهی ! از جود تو مفلسی را نصیبی است از کرم تو هر دردمندی را طبیبی است از سعت رحمت تو هر کسی را تیری است .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:51 AM
الهی ! دانی به چه شادم ؟ به آن که نه به خویشتن به تو افتادم .
الهی ! تو خواستی نه من خواستم ، دوست بر بالین دیدم چو از خواب برخاستم .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:52 AM
الهی ! از بد سزای خود در دردم و از ناکسی خود به فغان ، دردم را درمان ساز .
ای درمان ساز همه دردمندان ای پاک صفت از عیب ای عالی صفت از شوب ای بی نیاز از خدمت من .
ای بی نقصان از حسابت من ، من بجای رحمتم ببخشای بر من ، اسیر بند هوای خویشم بگشای مرا ازین بند .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:53 AM
اگر مردمان نور قرب در عارف ببینند ، همه بسوزند و عارف نور قرب در خود بیند بسوزد ، علم قرب در میان زبان و گوش نگنجد که آن راهی تنگ است و از همراهی آب و گل زبان قرب را ننگ است ، هرگه که قرب روی نمود عالم و آدم را چه جای درنگ است ؟
تا با تو تویی ترا بدین حرف چکار کین عین حیاتست و ز عالم بیزار

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:54 AM
الهی ! هر چند که ما گنهکاریم ، تو غفاری ، هرچند که ما زشتکاریم تو ستاری .
ملکا ! گنج فضل تو داری ، بی نظیر و بی یاری ، سزد که جفاهای ما درگذاری .
الهی ! در الهیت یکتایی و در احدیت بی همتایی و در ذات و صفات از خلق جدایی ، متّصف به بهایی ، متّحد به کبریایی ، مایه ی هر بینوا و پناه هر گدایی ، همه را خدایی ، تا دوست را کرایی .
در چشم منی روی به من ننمایی وندر دلمی ، هیچ به من نگرایی
ای جان و دل و دیده و ای بینایی چون از دل و دیده در کنارم نایی

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:55 AM
الهی ! به درگاه آمدم بنده وار ، خواهی عزیز دار خواهی خوار .
ای مهربان فریادرس ، عزیز آن کس کش با تو یک نفس ، ای همه تو و بس ، با تو هرگز کی پدید آید کس .

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:56 AM
الهی ! دانی که نه به خود باین روزم و نه به کفایت خویش شمع هدایت می افروزم از من چه آید ؟ و از کرد من چه گشاید ، طاعت من به توفیق تو ، خدمت من به هدایت تو ، توبه ی من به رعایت تو ، شکر من به انعام تو ، ذکر من به الهام تو ، همه تویی من که ام ؟ گر فضل تو نباشد من برچه ام ؟

مهسا بیرالوند
12th August 2010, 09:57 AM
الهی ! همه عالم ترا می خواهند کار آن دارد که تا تو کرا خواهی ، بناز کسی که تو او را خواهی که اگر برگردد ز تو او را در راهی .
الهی ! کدام زبان به ستایش تو رسد ، کدام خرد صفت تو برباید ، کدام شکر با نیکوکاری تو برابر آید ؟ کدام بنده به گزاردِ عبادت تو رسد ؟

مهسا بیرالوند
14th August 2010, 11:22 AM
الهی ! از ما هر کرا بینی معیوب بینی ، هر کردار که بینی همه با تقصیر بینی ، با این همه ، نه باران بر می باز ایستد ، نه جز گل کرم میروید ، چون با دشمن به سخط به چندین بری ، پس سود پسندیدگان را چه اندازه ؟ و آیین محبان را چه پایان ؟ مقام عارفان را چه حد ، و شادی دوستان را چه کران ؟

مهسا بیرالوند
14th August 2010, 11:24 AM
الهی ! این سوز ما امروز درد آمیز است نه طاقت بسر بردن نه جای گریز است .
الهی ! این چه تیغ است که چنین تیز است ، نه جای آرام و نه روی پرهیز است .

مهسا بیرالوند
14th August 2010, 11:25 AM
الهی ! هر کس بر چیزی و من ندانم بر چه ام ، بیم آن است که کی پدید آید که من کیم .
الهی ! کان حسرت است این تن من ، مایه ی درد و غم است این دل من ، می نیارم گفت کین همه چرا بهره ی من نه ، دست رسد مرا بر معدن چاره ی من .

مهسا بیرالوند
14th August 2010, 11:32 AM
الهی ! من به قدر تو نادانم ، و سزای ترا ناتوانم ، در بیچارگی خود سرگردانم و روز به روز در زیانم ، چون منی چون بود ، چنانم ، و از نگریستن در تاریکی به فغانم ، که خود بر هیچ چیز هست اما ندانم ، چشم به روزی دارم که تو مانی و من نمانم ، چون من کیست ؟ گر آن روز ببینم ور ببینم به جان فدا آنم .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:11 AM
الهی ! از ما هر کرا بینی معیوب بینی ، هر کردار که بینی همه با تقصیر بینی ، با این همه ، نه باران بر می باز ایستد ، نه جز گل کرم میروید ، چون با دشمن به سخط به چندین بری ، پس سود پسندیدگان را چه اندازه ؟ و آیین محبان را چه پایان ؟ مقام عارفان را چه حد ، و شادی دوستان را چه کران ؟

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:12 AM
الهی ! این سوز ما امروز درد آمیز است نه طاقت بسر بردن نه جای گریز است .
الهی ! این چه تیغ است که چنین تیز است ، نه جای آرام و نه روی پرهیز است .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:14 AM
الهی ! هر کس بر چیزی و من ندانم بر چه ام ، بیم آن است که کی پدید آید که من کیم .
الهی ! کان حسرت است این تن من ، مایه ی درد و غم است این دل من ، می نیارم گفت کین همه چرا بهره ی من نه ، دست رسد مرا بر معدن چاره ی من .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:18 AM
الهی ! من به قدر تو نادانم ، و سزای ترا ناتوانم ، در بیچارگی خود سرگردانم و روز به روز در زیانم ، چون منی چون بود ، چنانم ، و از نگریستن در تاریکی به فغانم ، که خود بر هیچ چیز هست اما ندانم ، چشم به روزی دارم که تو مانی و من نمانم ، چون من کیست ؟ گر آن روز ببینم ور ببینم به جان فدا آنم .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:18 AM
الهی ! بود من بر من تاوان است ، تو یک بار بود خود بر من تابان .
الهی ! مصیبت من بر من گران است ، تو رود جود خود بر من باران .
الهی ! جرم من زین حلم تو پنهان است ، تو پرده ی عفو خود بر من گستران .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:20 AM
الهی ! ار زبان محبت خاموش است ، حالش همه زبانست ، ور جان در سر دوستی کرد ، شاید که دوست او را به جای جانست ، غرق شده آب نبیند که گرفتار آنست و به روز چراغ نیفروزند که خود چراغِ جهانست .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:20 AM
الهی ! هرچه مرا از دنیا نصیب است ، به کافران ده ، و آنچه مرا از عقبی نصیب است ، به مؤمنان ده ، مرا در این جهان یاد و نام تو بس و در آن جهان دیدار و سلام تو بس .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:21 AM
الهی ! مگر خویشتن جویم ، که در ملکوت تو کمتر از تار مویم ، چراغ باید که روز جویم ، من این بیهوده تا کی گویم ؟ به نیست هست یافتن محال است و ناشناخته جوینده بر خود وبال است ، به دوگانگی یگانگی جستن گبری است ، بسته مانده در طلب را شومی است ، هرچه جز یکی همه هم اند ، هست یکی است و دیگر از نیست کم اند .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:22 AM
سبحان الله ! هرچه می شناختم نبود ، و هرچه نشناختم امروز من آن شناختِ پنداشته را به آب انداختم ، هرچه به من بود آن من بودم ، امروز گرفتم کی نبودم ، پس نه قطع است و نه وصل است و نه زیان است و نه سود ، دانش و کوشش ما در آتش سبق حکم پیمود ، بایسته را نور آمد و نابایسته را دود ، نه نزدیک و نه دور است ، نه دیر است و نه زود ، اَزَلیَّت حق به هیچ حادث بنیالود .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:25 AM
الهی ! یافت جستن زندگانی است و جوینده نایافتن زندانی است و چندان که میان آن و این معانی است ، یگانگی ترا نشانی است ، و هرچه نه به تو باقی است ، فانی است .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:25 AM
الهی ! من نه به خدمت صحبت ترا می بها سازم که در صحبت حرمت نگاه دارم ، من به هوای دل در خدمتم کی به فرمانم .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:27 AM
الهی ! ترا آن کس بیند که ترا دید ، و وی ترا دید که گیتی وی را ناپدید و ترا او دید که نادیده پسندید ، پس از آن ترا ندید کی به خویشتن دید ، دیدار که چشم و دل درو ناپدید ، دیدار نیست و درازنای ببرید ، چشم غریق از پُری آب ندید ، آن کس که ترا به یک دیده دید چه دید ؟ و او ترا دید کی همه ی او در دیدار ناپدید ، وز نگرستن او باز آمد کی ترا به خود دید .
مسکین او که ترا دید و ندید ، ترا به تو بایست دید ، به خود دید آنچ جست ندید بهره ی خود دید ، بتر آن است که راضیست به آن چه دیده ، عارف خود را گم کرد که ترا دید ، دیدار آنست و درازنای ببرید .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:29 AM
الهی ! درد می دانم و دوا نمی دانم ، یا می دانم خوردن نمی توانم نه یارم گفت این همه مسئله یا میدانم خوردن نمی توانم ، نه یارم گفت این همه درد چرا بهره ی من ؟ نه دست رسد به معدن چاره ی من ، به شغل درد و بیم تاوانِ به ماتم نشستن چند توان ؟
سبحان الله ! این چه بتر روزیست ، ترسم که مرا از تو جز حسرت نه روزیست ! خفته و رفتن به دل می سگالم ، زهر می خورم و از درد می نالم ، نه چنانم کی می پندارم ، نه آنم کی می نمایم ، می لرزم از آن که نه ارزم ، و از آنم کی سزم جاوید نیاویزم ، پس چه سازم ؟ جز آن که می سوزم تا ازین افتادگی برخیزم .

مهسا بیرالوند
الهی ! از بخت خود چون پرهیزم ؟ و از بودنی کجا گریزم ؟ گاه گویم کی خاک بر سر خود بیزم و گاه چون غرقه شدگان از هر چوب می آویزم ، من چه دانم ؟ از برِ خود آتش انگیزم یا بر سزای خود افسوس می بازم ؟ من به چنین بخت کی بر که تازم ، کارک خود به شب و روز می اندازم ، و از بیم تو اندر بود می گدازم و از زیان انگشت خود می گزم ، چون نومید مانم ؟ که گنج روز نیارم بی خود با تو نگرم و می نازم .

مهسا بیرالوند
الهی ! از بس که از هر وادی بخت خویش خواندم و از جستن نایافتنی بماندم ، هرچند که شمارک خود بازراندم ، مرا تو ماندی بر تو موقوف ماندم .
الهی ! از شمار تو بدرد من میِ راست است ، من بیشم و در حساب تو با مایه داران است ، من درویشم و ار کارک من در من بندی من نه به دست خویشم .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:32 AM
الهی ! چون بجا بخشودن است ، آن رهی کَش خاموشی بیگانگی است و گستاخی دلیریست و چون باریکست راه آن رهی کَش آرام بریدن و طلب کردن بلا گزیدن است و چون باریکست راه آن رهی کش خود را ندیدن از خدمت رمیدن است و خود را دیدن با خدای آرمیدن است و چون گران بار است راه آن رهی کش نذیدن دعوی است و بدیدن شکوی است و چه کار است کار آن رهی کش مراد یکیست و دریافت شکیست ، به چراغ روز آوردن چون توان ؟
ناگاه را آسان آه از اسیری و مدت باین دیری من درد در انتظار روشنایی چون بینم ، همه برها بر گرفتند تا من منتظر می نشینم آه از آخر این انتظار جز آن کنند .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:32 AM
ای فریادرس ! اینچنین با دشمنان کنند ، پنهان از خود در تو میزارم ، حجاب می بینم و کشف می پندارم و به حکایت بی خبر آن می آسایم و بر نیم نسیم باد شادی می پیمایم و خبر خود از دل ها می جویم ، و عیب خود در گام خود در راه می پویم و به پنداره ی وادی باز می گذارم ، و محابای تو بر روی جنایت ها و خود می نگارم و تا کی پردازد این نهیب می نگرم ، اکنون باری از هرچه پندارم دِگَرَم و در هر نفس که برزنم بترم به دریغم به هرچه بینم ، و نه طاقت دارم کی بی تو بنشینم ، گویی که بر سنگ تخم می پرکنم ، یا کمند در کوه می افکنم .
هر روز ناکس ترم و از مراد واپس ترم ، نه یارم گفت کی ترا شایم نه دلم باردهد که با دشمن به یک زبان برآیم ، ترسم کی روزگارِ خودسر آوازِ طبلِ تهی کندم و آبِ بندگی پیشِ روزِ آزادی بِبَرَدم .
نه کس را از علت من نشانی و نه این دردِ مرا بدست کسی درمانی و نه جواب صواب و نه از عتاب جواب .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:34 AM
الهی ! هرچه می سگالم می جز آید و هرچه نه پندارم می برآید ، مگر این روز بد را شداید و مناقد از من خود آید .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:35 AM
الهی ! خطبه بر شعر میگریست و سفین عینیه بر حدیث ، و من بر آن چه بر جان و زبانِ من می باریدی پیوسته حثیث اکنون باری مرا بار گران است و زاد خبیث ، که گاه گویم کی همانا کی وی دعات دوست ؟ بازگویم که رستن قوم یونس نه از دست یونس هرچه عتاب بود اما فریاد خواه مولی را خواست ، دوستی نگذاشت جز دوست و دیگر همه آواز ذاکر و مذکور یکی و رسم ذاکر ازو یادگار .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:37 AM
الهی ! بود من بر من تاوان است ، تو یک بار بود خود بر من تابان .
الهی ! مصیبت من بر من گران است ، تو رود جود خود بر من باران .
الهی ! جرم من زین حلم تو پنهان است ، تو پرده ی عفو خود بر من گستران .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:38 AM
الهی ! فریاد از یادِ به اندازه و دیدارِ به هنگام و از آشنایی به نشان و دوستی بی پیغام و از یاد پیش از محبت و الهی آمیختن در یاد .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:38 AM
الهی ! چه یاد کنم که همه یادم من نشان خود فراباد دادم .
الهی ! جز تو را که داند ، هیچ کس نتواند و هر که ترا بخود جوید بر سزای خود فرو ماند ، ترا به تو از تو ترا می جویند ، و با تو به تو از تو ترا می گویند ، بیننده گنگ است و آگاه گویاست بینا در دیده غرق است و بَرکنده جویاست .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:39 AM
الهی ! مرا بر آگاهی فرو مگذار ، که آگاهی همه شغل است و درِ دانش بِمَبَند ، که دانش همه در اوست و تا رهی بخود است جوی خشک و آهن سرد است و او که از زهد به ثنا رازست ، محجوب است و نیم درم در کنف صوفی کنز است .
شیخ الاسلام گفت که از یافت تو بر اندیشم از علم تو گریزم بر زهره ی خود بترسم در غفلت آویزم .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:40 AM
الهی ! ترا بر که حق است که جز ز تو نیست ، از چه کسی نشان که حق و حقیقت یکیست ، من بماندم بر یک نظاره ، خود نظاره گشتم یکباره ، در میدان نظاره ام سواره ، فریاد به تو از پنداره .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:41 AM
الهی ! ارت بشناسم حیران کنی و ار قصد تو کنم بر من تاوان کنی ، و ار بازگردم بیقرار کنی ، در مانم در تو ، هیچ ندانم که چون کنی ؟
آنکه ترا یافت ، یافت ، اما کجا یافت ؟ نایافته کی بودی تا یافت ؟ که نه کس ذات تو دریافت تا کار تو وایافت بی آن که یافتِ تو را دریافت ، آن که دریافت یافت تو جست از راه حقیقت برتافت ، ضَعَفَ الطالب و المطلوب .
آن که گفت که : ترا یافتم ، از خود بِرَست نه بغایت جوینده نه نیست هست علامۀ الوجود الفناء و دلیل الفناءالبقاء فی سر اهل الاسباب و رسم اهل العلایق ، غایت همت تو دریافت است نه یافت در جست دریافت برسیدی وز یافت بویی نچشیدی ، نه توانی که او یابی مگر به او ... والله هر که ترا جوید به خویشتن ، نه ترا شناسد و نه خویشتن ، کاش دانند ار رهی ترا دارد چرا جوید ، ور ندارد از کجا آرد ، ای جُسته نه از کوی و ای یافته پیش از کیی ، حق به کلیه واخویشتن منسوب است پس هرکه جز و بوی زو می جوید محجوب است .
کی سکون و غفلت است و وجود رعونت است ، با مولی در صحبت چه حیلت است .

مهسا بیرالوند
19th August 2010, 11:42 AM
الهی ! اکنون که من بر من تاوان تو آفتاب صفوت بر من تاوان ، به شرک از شرک برستن نتوان ، به نجاست نجاست شستن نتوان ، و به خویشتن از خویشتن رستن نتوان ، عجب آن است که به جستن فرمان ، و جستن رمیدن است جاویدان ، هرکه به جستن یاوید گم است و گمان ، ای من فدای آن که خود خیمه در آن ، هر آن چه به طلب یاوند طلب مه از آن ، چشم چون جوید چیزی که خود نبیند به آن ، هرگز جانور دیدی در جستنِ جان ، چشم غریق آب نمی بیند از آب که در آن ، چشم از خورشید عاجز از عیان ، که تیر در دست خصم چه آید از کمان ، یافت ، یابنده را ظاهرتر از عیان ، پس جستنی گم است و جویان به گمان ، ای ترا به تو یافته و یافت تو نادریافته .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:00 PM
الهی ! اگر من ترا خواستم تا ترا یافتم مرا جای شادی است و از بس بی من مرا ای آب و خاک ایذر چیست ؟
هرچه جز حق است از حق حجاب است بس به حجاب حق جستن فریب است هستی تو دوستان را یافت است ، دیده ی یافتِ توست هر جا که شناخت است هرچیز را جویند پس یاوند وی را یابند پس جویند ، پس تو الهی ! از جستن یاونده را پیشی و جوینده را بوی نه که به خویشی پس جستن گم است و جوینده محروم ، و جستن تو ولایت وقت است و تو خود معلوم ، روز روشن و نابینا روزجویان ، در میان هست غرق و از دور پویان .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:01 PM
الهی ! که رهی ترا به گریختن از خود یابد ، بخود چون جوید ؟ و با تو ای قدّوس به زبانِ تفرّق سخن چون گوید ؟ بی تو بتو رسیدن کی توان ؟ رسیدنی به تو خود با توست از همیشه تا جاویدان ، خود با توست و ترا جوی خفته و روان ، وی را جستن چیست که از تو گریختن نتوان ، هر نزدیکی که در جهان است تو نزدیک تری از آن ، با جوینده ی خودی و از وی نیستی نهان ، هرگز پیش منزل و پس را کی دید ؟
هرگز پیش یافت و پس جستن کی شنید ؟ هرگز از دوستی به دوست کی رسید ؟ آری ! آن کس که مولی وی را با خود سروکار گزید آن که گفت که ترا یافتم ، وی از خود برست ، نه بغایت حاضر جویند و نه به نیست هست ، هرکه ترا یافت ترا دید و هرکه ترا دید از چشم خود بیفتد که مرا من حجابم از خود درعذابم بیهوده می شتابم به نیست من چه دریابم ؟

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:03 PM
الهی ! این چیست ؟ کی دوستان خود را کردی که : هرکی ایشان را جست ترا یافت و تا ترا ندید ایشان را نشناخت ، آن که ترا شناخت ، شناخت ، اما کی شناخت و آن چه نمودی نشناخت ، هرچند کی تو بودی که شناخت ، قدر از جلال که پرداخت ؟ پس آن چه ترا شناخت لطف تو او را نواخت و قرب تو او را بزدود و فراساخت .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:03 PM
الهی ! ترا به چه چیز جویم که تویی و بس ، نه در پیش من چیز و نه ورای تو کس .
آن چه من می جویم از من فرومایه تر است ، از هنگام و نشان یافت تو بیش تر است که گیتی در ملکوت تو کم از یک موی ، پس به ابتداء جستن را چه روی ؟ جوینده ی تو بخویشتن همداستان است ، به نیست هست جستن پنداره ی مستان است ، یافت ترا نه هنگام است و نه سبب محجوب آن است که موقوف است بر طلب ، جستن ، باقی برکندگی است که پیش از هر چیزی ترا جستن چیست به دوگانگی جستن گمی است ، بسته ماندن در راه طلب شومی است ، هرچه جز یکی همه هم است .
هست یکی است و دیگران نیست ، آن که می موجود جوید گم است ، حق پیش از جوینده معلوم است ، پس جستن و جوینده برخاست حجاب ببرید که حق پیداست ، یافت را یافته نشان بس است ، کی نه در دیده ی توحید جز فرد کَس است .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:04 PM
الهی ! تویی که دوستی را شایی ، که در وقت خشم ببخشایی .
الهی ! نظری خود بر ما مدام کن و این شادی خود بر ما تمام کن و ما را برداشته خود نام کن ، به وقت رفتن بر جان ما سلام کن .
الهی ! ظاهری داریم شوریده باطنی در خواب ، سینه ای داریم بر آتش ، دیده ای داریم پر آب ، گاه در آتشِ سینه می سوزیم و گاه در آبِ چشم غرقاب ، و الیه المرجع المأب .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:05 PM
الهی ! اگر با دوستان تو نه رمه ام ، آخر از هشتم اصحاب کهف نه کمم .
الهی ! چون سگی را برین درگاه بار است رهی را با نومیدی چه کار است .
الهی ! سگ را بار است ، و سنگ را دیدار است ، گر من ز سگ و سنگکم آیم عار است .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:05 PM
الهی ! بنده را از سه آفت نگاه دار ، از وساوس شیطانی و از هوای نفسانی و از غرور نادانی .
الهی ! تو به رحمت خویشی و ما بر حاجت خویشیم ، توانگری و ما درویشیم .
الهی ! به بهشت و حور چه نازم ؟ مرا دیده ای ده که از هر نظری بهشتی سازم .
الهی ! به حرمت آن نام که تو خوانی و به حرمت آن صفت که تو چنانی دریاب که می توانی .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:06 PM
الهی ! اگر کوشم که خویش را بپوشم ، برهنه مانم و اگر جهد کنم که به سعی خویش از تو چیزی یابم ، بی بهره مانم ، تا کدام داغ کردی من آن چنانم ، تا به کدام نام خواندی من آنم .
الهی ! نه در بندم و نه آزادم ، از خود بخود رنجور و از تو دل شادم ، از زندگانی خود در عذابم گویی که بر آتش کبابم ، نه خورد پیدا و نه خوابم ، در میان دریا تشنه ی آبم ، از آن که از خود در حجابم ، منتظرم تا کی رسد جوابم .
الهی ! ضعیفم خواندی و چنین است ، هرچه از من آید در خورد این است .
الهی ! ضعیفم خواندی و چنانم ، مگذار که در پیش خود بمانم .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:07 PM
الهی ! بنده جرم کرد ، خسته دل و آلوده دامن شد ، منادیِ گرم تو آواز داد که نصیب معیوبان با من شد ، رحمت سبقت گرفت و فضل و کرم در ضامن شد ، تا لاجرم سگی آن سبع را ثامن شد .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:07 PM
الهی ! آن چه بر ما آراستی خریدیم و از هر دو جهان محبت و جامه ی بلا را بریدیم و پرده ی عافیت دریدیم .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:08 PM
الهی ! عاجز و سرگردانم ، نه آن چه دانم دارم و نه آن چه دارم دانم .
الهی ! چون توانستم ندانستم و چون دانستم نتوانستم ، آه ازین علم نا آموخته ، گاه در غرقم ازو ، گاه سوخته .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:09 PM
الهی ! کار جز خم و تاب و پیچ ندارد ، اما بپذیر که الف هیچ ندارد .
الهی ! شغل آن جاست کز تو خبر و عیش آن جاست کز تو نظر .

952
23rd August 2010, 04:09 PM
:JC_fan:موفق باشي

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:10 PM
الهی ! نواختن خود را صفت است اما در نواخت بدیدن مرا راحت است ، خشم بر بیگانگان است و رشک بر دوستان است اما عتاب در میان است .
الهی ! ازیافت تو براندیشم از علم خود گریزم بر زهره ی خویش بترسم در غفلت آویزم .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:11 PM
الهی ! بوی دهن روزه دار به نزدیکِ تو عطر است ، عید ، عید صوم است نه عید فطر است .
کار نه روزه و نماز دارد ، کار شکستگی و نیاز دارد .

مهسا بیرالوند
23rd August 2010, 04:12 PM
الهی ! اگر مجرمیم ، مسلمانیم و اگر بد کرده ایم پشیمانیم و اگر ما را بسوزی سزای آنیم و اگر بیامرزی نه جای آنیم .
الهی ! اگر تن مجرم است دل مطیع است ، اگر بنده گناه کار است ، کرم تو شفیع است .

مهسا بیرالوند
24th August 2010, 01:30 PM
الهی ! ما را فرا جرم مگذار یا جرم را از ما درگذار .
الهی ! رنجورم تا چرا نه یک رنگم ، مگر با بخت بد به جنگم ، گاه بهشتیان را فخر و گاه دوزخیان را ننگم .

مهسا بیرالوند
24th August 2010, 01:34 PM
الهی ! از آن فزود و از من کاست ، آخر همان ماند که از اول بود راست .
الهی ! صبر از من رمید و طاقت شد سست ، تخم آرام کِشتم بیقراری رُست .

مهسا بیرالوند
24th August 2010, 01:35 PM
الهی ! صبر تو خواستی من نخواستم ، نظر لطف یافتم چون از خواب برخاستم .
الهی ! چون آتش فراق داشتی ، به آتش دوزخ چه کار داشتی ؟

مهسا بیرالوند
24th August 2010, 01:37 PM
الهی ! تا سه چیز بشناختیم هول سه چیز از ما بشد : تا زهر فراق و دوری از تو بشناختیم ، تلخی دوزخ فراموش شد ، تا عیش بهشت فراموش شد ، تا بهای نزدیکی قرب تو بشناختیم هول عرصات فراموش شد .

مهسا بیرالوند
24th August 2010, 01:43 PM
الهی ! باک نداریم به هر صفت که ما را بداری ، اما ما را به آوردن طاعت خود توفیق بده هرگونه خواهی دار ، روزی من از حلال بده و هرچه خواهی ده و مرا به هر صفتی که خواهی میران ، ولیکن مسلمان میران .

مهسا بیرالوند
24th August 2010, 01:44 PM
الهی ! نه از کشته ی تو خون آید و نه از سوخته ی تو دود ، زیرا که کشته ی تو به کشتن شاد است و سوخته ی تو به سوختن خشنود .

مهسا بیرالوند
24th August 2010, 01:52 PM
الهی ! من ترا چون جویم ؟ که در ملکوت تو کم تر از تار مویم .
الهی ! چون در تو نگریم شاهیم تاج بر سر ، و چون به خود نگریم ، خاکیم و خاک بر سر .

مهسا بیرالوند
24th August 2010, 01:54 PM
الهی ! عاجز و سرگردانم نه آن چه دارم دانم و نه آن چه دانم دارم .
الهی ! اگر بردار کنی ، رواست ، مهجور مکن ، و اگر به دوزخ فرستی رضاست ، از خود دور مکن .

مهسا بیرالوند
26th August 2010, 10:01 AM
الهی ! ما را فرا جرم مگذار یا جرم را از ما درگذار .
الهی ! رنجورم تا چرا نه یک رنگم ، مگر با بخت بد به جنگم ، گاه بهشتیان را فخر و گاه دوزخیان را ننگم .

مهسا بیرالوند
26th August 2010, 10:02 AM
الهی ! از آن فزود و از من کاست ، آخر همان ماند که از اول بود راست .
الهی ! صبر از من رمید و طاقت شد سست ، تخم آرام کِشتم بیقراری رُست .

مهسا بیرالوند
26th August 2010, 10:02 AM
الهی ! صبر تو خواستی من نخواستم ، نظر لطف یافتم چون از خواب برخاستم .
الهی ! چون آتش فراق داشتی ، به آتش دوزخ چه کار داشتی ؟

مهسا بیرالوند
26th August 2010, 10:05 AM
الهی ! تا سه چیز بشناختیم هول سه چیز از ما بشد : تا زهر فراق و دوری از تو بشناختیم ، تلخی دوزخ فراموش شد ، تا عیش بهشت فراموش شد ، تا بهای نزدیکی قرب تو بشناختیم هول عرصات فراموش شد .

مهسا بیرالوند
26th August 2010, 10:07 AM
الهی ! باک نداریم به هر صفت که ما را بداری ، اما ما را به آوردن طاعت خود توفیق بده هرگونه خواهی دار ، روزی من از حلال بده و هرچه خواهی ده و مرا به هر صفتی که خواهی میران ، ولیکن مسلمان میران .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:07 AM
الهی ! نه از کشته ی تو خون آید و نه از سوخته ی تو دود ، زیرا که کشته ی تو به کشتن شاد است و سوخته ی تو به سوختن خشنود .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:07 AM
الهی ! من ترا چون جویم ؟ که در ملکوت تو کم تر از تار مویم .
الهی ! چون در تو نگریم شاهیم تاج بر سر ، و چون به خود نگریم ، خاکیم و خاک بر سر .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:08 AM
الهی ! عاجز و سرگردانم نه آن چه دارم دانم و نه آن چه دانم دارم .
الهی ! اگر بردار کنی ، رواست ، مهجور مکن ، و اگر به دوزخ فرستی رضاست ، از خود دور مکن .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:09 AM
الهی ! مکش این چراغ افروخته را و مسوز این دل سوخته را .
الهی ! هرکه را براندازی با درویشان دراندازی .
الهی ! همه تو ، ما هیچ ، سخن این است بر خود مپیچ .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:11 AM
الهی ! کفتی کریمم ، امید بدان تمام است تا کرم تو در میان است ناامیدی حرام است .
الهی ! طاعت فرمودی و توفیق بازداشتی ، از معصیت منع کردی بر آن داشتی ای دیر خشم زود آشتی آخر مرا در فراق بگذاشتی .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:11 AM
الهی ! امانت را می نهادی دانستی که چنینم .
الهی ! تا از مهر تو اثر آمد همه مهرها بسر آمد .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:12 AM
الهی ! من کیم که ترا خواهم چون من از قیمت خویش آگاهم دل و دوست یافتن پادشاهی است ، بیدل و دوست زیستن گمراهی است ، گفت نوشی است همه زهر و خاموشی زهری است همه نوش .
کاشکی عبدالله خاک شدی و نام او از دفتر وجود پاک .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:13 AM
الهی ! به حق آن که ترا هیچ حاجت نیست ،
الهی ! نیستی همه را مصیبت است و مرا غنیمت ، بلا از دوست عطاست و از بلا نالیدن خطاست .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:18 AM
الهی ! نه ظالمی که گویم زنهار و نه مرا بر تو حقی که گویم بیار کارتو داری ما را امیدوار ، این اندوخته ی خود را بردار ، نیکا آن معصیت که ترا به عذر آرد ، شوما آن طاعت که ترا به عُجب آرد .

مهسا بیرالوند
الهی ! اگر از دوستانم ، حجاب بردار و اگر مهمانم مهمان را نیکو دار .
الهی ! آن چه تو کِشتی آب ده ، و آنچه عبدالله کشت فرا آب ده ، پنداشتم که ترا شناختم ، اکنون پندار را در آب انداختم .

مهسا بیرالوند
الهی ! حاضری چه جویم ؟ ناظری چه گویم ؟
الهی ! اگر عبدالله را خواهی گداخت دوزخی دیگر باید آلایش او را ، و اگر خواهی نواخت بهشتی دیگر آسایش او را .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:19 AM
الهی ! گناه در جنب کرم تو زبون است زیرا که کرم قدیم و گناه اکنون است عاشق را یک بلا در روی و دیگری در کمین است و دایم با درد و محنت قرین است .

مهسا بیرالوند
الهی ! گفتی مکن ویران داشتی ، و فرمودی بکن و بگذاشتی .
الهی ! اگر ابلیس آدم را بدآموزی کرد ، گندم او را که روزی کرد ؟
الهی ! چون ناپاکان را استغفار باید کرد ناپاکان را چه کار شاید کرد ؟
الهی ! آتش دوری داشتی ، با آتش دوزخ چکار داشتی ؟
الهی ! چون سگ را بار است و سنگ را دیدار است ، اگر من ز سگ و سنگ کم آیم عار است ، عبدالله را با نومیدی چه کار است ؟

مهسا بیرالوند
الهی ! هرکه را خواهی براندازی با ماش دراندازی .
الهی ! اگر کار به گفتار است بر سر گویندگان تاجم ، و اگر به کردار است به کلمه گفتن محتاجم .
الهی ! اگر حسنات با مایه داران است من درویشم و اگر با مفلسان است من در پیشم .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:22 AM
الهی ! آن را که تو خواهی آب در جوی روان است و آن را که تو نخواهی چه درمان است .
الهی ! اگر کاسنی تلخ است از بوستان است و اگر عبدالله مجرم است از دوستان است .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:22 AM
الهی ! چون همه آن کنی که خواهی ، ازین مفلس بیچاره چه خواهی ؟
الهی ! یافت تو آرزوی ماست ، دریافت تو نه به بازوی ماست .
الهی ! همه از تو ترسند و من از خود ، از همه نیکی دیده ام و از خویش همه بد .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:23 AM
الهی ! لاتقنطوا اگرچه قرآن است ، قلمِ رفته را چه درمان است ، اگر بر هوا پری مگسی باشی و اگر بر روی آب روی خسی باشی ، دلی به دست آر تا کسی باشی .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:23 AM
الهی ! از بوده نالم یا از نبوده ؟ از بوده محال است و از نابوده بیهوده .
الهی ! اگر یک بار گویی : بنده ی من ، از عرش بگذرد خنده ی من .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:24 AM
الهی ! چون با تواَم از جمله ی تاجدارانم ، تاج برسر ، و اگر بی تواَم ، از جمله خاکسارانم ، خاک برسر، ای دیرخشم زود آشتی ، آخر در نومیدی مرا بگذاشتی .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:24 AM
الهی ! یُحبّهم تمام است ، و یُحبّونه کدام است .
الهی ! چه فضل است که با دوستان خود کرده ای ، هرکه ایشان را شناخت ترا یافت و هرکه ترا یافت ایشان را شناخت ، گل های بهشت در پای عارفان خار است ، آن کس که ترا جست با بهشتش چه کار است ؟

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:26 AM
الهی ! همچون بید می لرزم که مبادا به هیچ نیرزم .
الهی ! به بهشت و حور چه نازم ، مرا نظری ده که از هر نظری بهشتی سازم .
الهی ! به عزت آن نام که تو خوانی و به حرمت آن صفت که تو چنانی ، دریاب مرا که می توانی .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:26 AM
الهی ! چنان که کف دریا بر لب است ، کمالات سرمستان تو در نیم شب است .
الهی ! اگر نظر فاسقان به زر و سیم است و نظر صادقان بر خوف و بیم است ، اما نظر عبدالله بیچاره نوزده حرف بسم الله الرحمن الرحیم است .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:29 AM
الهی ! به عزتِ دعوتِ : « دَعَوتُ قَومی لَیلاً و نَهاراً » که ما را از صفات آیات بینات کلام ربانی ، عصمتی هرچه تمام تر ارزانی دار .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:29 AM
الهی ! عبدالله برین بساط پیاده مانده است ، رُخ بر هرکه می آورد اسب بر او می دوانند .
الهی ! آن ساعت که شاه ماتِ اجل مانده باشد از دیوبند شیطان او را نگاه دار که فرزینِ طاعت کج می رود .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:30 AM
الهی ! دلی ده که در کار تو جان بازیم ، جانی ده که کار آن جهان سازیم ، تقوایی ده که دنیا را بسپریم ، روحی ده که ازین دین بَرخوریم ، یقینی ده که درِ آز بر ما باز نشود ، قناعتی ده تا از صعوه ی حرص ما باز نشود ، دانایی ده که از راه نیفتیم ، بینایی ده تا در چاه نیفتیم ، دست گیر که دست آویز نداریم ، درگذار که بد کرده ایم ، آزرم دار که آزرده ایم ، طاعت مجوی که یابِ آن نداریم ، از هیبت مگوی که تاب آن نداریم ، توفیقی ده تا در دین استوار شویم ، عقبی ده تا از دنیا بیزار شویم ، نگاه دار تا پریشان نشویم ، براه دار تا پشیمان نشویم ، بیاموز تا شریعت بدانیم ، برافروز تا در تاریکی نمانیم ، بنمای تا در تاریکی نمانیم ، بنمای تا در روی کس ننگریم ، بگشای دری که دربگذریم ، تو بساز که دیگران ندانند .
تو بنواز که دیگران نتوانند ، همه را از خود رهایی ده ، همه را از خود آشنایی ده ، همه را از مکر شیطان نگاه دار ، همه را از فتنه ی نفس آگاه دار .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:30 AM
الهی ! بساز کار من و منگر به کردار من ، دلی ده که طاعت افزون کند ، طاعتی ده که به بهشت رهنمون کند ، علمی ده که در او آتش هوا نبود ، عملی ده که درو زرق و ریا نبود ، دیده ای ده که عزّ ربوبیت تو بیند . نفسی ده که حلقه ی بندگی تو گوش کند ، تو شفا ساز که ازین معلولان شفایی نیاید ، تو گشادی ده که ازین مغلولان کاری نگشاید ، به اصلاح آر که نیک بی سامانیم ، جمع دار که بس پریشانیم .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:31 AM
الهی ! اگر چه بهشت چون چشم و چراغ است ، بی دیدار تو درد و داغ است ، دوزخ بیگانه را به نگاه است و آشنا را گذرگاه و عارفان را نظرگاه .
الهی ! اگر مرا در دوزخ کنی دعوی دار نیستم و اگر در بهشت کنی بی جمال تو خریدار نیستم .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:31 AM
الهی ! من به حور و قصور ننازم ، اگر نفسی با تو پردازم ، از آن هزار بهشت سازم .
الهی ! اگر عبدالله را بخواهی گداخت ، دوزخی دیگر باید آلایش او را ، و اگر بخواهی نواخت ، بهشتی دیگر باید آسایش او را .

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:33 AM
الهی ! زبانم در سر ذکر شد ، ذکر در سر مذکور ، دل در سر مهر شد ، مهر در سر نور ، جان در سر عیان شد ، عیان از بیان دور ، پیداست که نازیدن مزدور به چیست و نازیدن عارف به کیست ؟

مهسا بیرالوند
27th August 2010, 10:35 AM
چون به تو نگریم شاهیم و تاج بر سر و چون به خود نگریم از خاک بدتر .
الهی ! بر تارک ما خاک خجالت نثار مکن و ما را به بلای خود گرفتار مکن .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:01 AM
الهی ! صبر از من رمید و طاقت شد سست ، تخم آرام کشتم بیقراری رست .
الهی ! بدین شادم که به خود نه بخود بتو افتادم .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:02 AM
الهی ! از کشته ی تو خون نیاید و از سوخته ی تو دود ، کشته ی تو به کشتن شاد و سوخته ی تو به سوختن خشنود .
الهی ! آن چه بر سر ما آید ، بر سر کس نیاید ، دیده ای که به نظاره ی تو آیدهرگز باز پس نیاید .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:03 AM
الهی ! نظر خود بر ما مدام کن و ما را بر داشته ی خود نام کن و به وقت رفتن بر جان ما سلام کن .
الهی ! اگر از نعمت گویم حرز گردن است .
الهی ! می دانی که ناتوانم ، پس از بلا برهانم .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:03 AM
الهی ! نیستی همه را مصیبت است و مرا غنیمت .
الهی ! قصه ی بدین درازی ، من دریافتم به بازی بازی .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:04 AM
الهی ! تا دی بشناختم از غم فردا بگداختم .
الهی ! بر آن روز می خندم که یافته می جستم دل و دست از دانش بشستم ، به نابینایی می نگریستم به مردگی می زیستم .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:06 AM
الهی ! نادیده و ناجسته حاصل ای جان و دل را زندگانی و منزل ، از پیش خطر و از پس نیست راهی ، بپذیر که جز دوستی تواَم نیست پناهی .
الهی ! می لرزم از بیم آن که به جوی نیرزم .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:07 AM
الهی ! اکنون چون بر من است تاوان ، آفتاب صدق و صفت بر من تابان که به شرک از شرک رستن نتوان و به نجاست نجاست شستن نتوان .

مهسا بیرالوند
الهی ! نه ظالمی که گویم زنهار و نه مرا بر تو حقی که گویم بیار ، هم چنین میدار ، ای کریم و ای ستار .

مهسا بیرالوند
الهی ! تو غیب بودی و من عیب بودم ، تو از غیب جدا شدی و من از عیب جدا شدم .
الهی ! می پنداشتم که ترا شناختم ، اکنون آن پنداشت و شناخت را در آب انداختم .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:08 AM
الهی ! در ملکوت تو کم تر از مویم ، این بیهوده تا کی گویم ؟
الهی ! نه نیستم نه هستم ، نه بریدم نه پیوستم ، نه به خود میان بستم ، لطیفه ای بودم از آن مستم ، اکنون زیر سنگ است دستم ، از صولت عیان بود ، آن چه حلاج را بر سر زبان بود .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:08 AM
الهی ! همه شادی ها بی یاد تو غرور است و همه غم ها با یاد تو سرور است .
الهی ! بنیاد توحید ما خراب مکن و باغ امید ما را بی آب مکن .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:11 AM
الهی ! ندانم که جانی یا جان را جانی ، نه اینی نه آنی ، ای جان را زندگانی ، حاجت ما عفو است و مهربانی .
الهی ! می بینی و می دانی و برآوردن می توانی .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:11 AM
الهی ! دانی که بی تو هیچکسم ، دستم گیر که در تو رسم ، به ظاهر قبول دارم به باطن تسلیم ، نه از خصم باک دارم نه از دشمن بیم ، نه بر صاحب شریعت رد نه بر تنزیل ، نه گنج تشبیه ، نه جای تأویل ، اگر دل گوید چرا ؟ گویم امر را سرافکنده ام و اگر خرد گوید چرا ؟ جواب دهم که من بنده ام .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:12 AM
الهی ! عمر بر باد کردم و بر تن خود بیداد کردم ، گفتی و فرمان نکردم ، درماندم و درمان نکردم .
الهی ! با غم و حسرتم و بی تو به حیرتم ، در زندان محنتم ، بسته ی مشیتم .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:13 AM
الهی ! با غم و حسرتم و بی تو به حیرتم ، در زندان محنتم ، بسته ی مشیتم .
الهی ! اگر نه از تو آغازاین کارستی لاف بندگی ترا که یارستی .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:13 AM
الهی ! اگر کار نه از خدمت خاستی ، پسر عمران مطلب ارنی کی برخاستی وگرنه ترا این معنی بایستی محمد مصطفی (ص) قاب قوسین را نشایستی ، ... بوجهل از کعبه و ابراهیم از بتخانه ، کار عنایت دارد باقی همه بهانه ، ابراهیم را چه زیان که پدر او آذر است ؟ آذر را چه سود که ابراهیم او را پسر است ؟ نور در طاعت است اما کار به عنایت است ، آن جا که عنایت خدایی باشد ، فسق آخر پارسایی باشد ، وآن جا که قهر کبریایی باشد ، سجاده نشین کلیسیایی باشد .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:14 AM
الهی ! اگر با تو سازم گویی که دیوانه است و اگر با خلق درسازم گویی بیگانه است .
الهی ! فرمایی که بجوی و می ترسانی که بگریز ، می نمایی که بخواه و می گویی بپرهیز .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:15 AM
الهی ! گریخته بودم ، تو خواندی ، ترسیده بودم ، بر خوان تو نشاندی ، ابتدا می ترسیدم که مرا بگیری به عطای خویش ، اکنون می ترسم که بفریبی به عطای خویش .
الهی ! به اولم نواختیبه آخرم بازپس انداختی ،
الهی ! علمی را که خود افراشتی نگون سار مکن ، چون در آخر عفو خواهی کرد ، در اول شرمسار مکن ، تنی ندارم که بار خدمت بردارد ، دستی ندارم که تخم دولت بکارد ، چشمی دارم که هرزمان فتنه آرد .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:16 AM
الهی ! ما را پیراستی چنان که خواستی .
الهی ! نه خرسندم نه صبور .
الهی ! نه رنجورم نه مهجور .
الهی ! تا با تو آشنا شدم از خلایق جدا شدم ، در جهان شیدا شدم ، نهان بودم پیدا شدم .
الهی ! اگر ترا بایستی ، بنده چنان زیستی که شایستی .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:16 AM
کریما ! هر که را خواهی که برافتد او را رها کنی تا با دوستان تو در افتد .
الهی ! این چه فضل است که با دوستان خود کرده ای که هر که ایشان را شناخت ترا یافت و هرکه ترا یافت ایشان را شناخت .
الهی ! تو آئینی و دوستان آینه آئین ، آئین را در آئینه نتوان دید .
الهی ! چون با تو به تو امانم ، همانا دان که نومسلمانم .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:17 AM
الهی ! اگر عبدالله را نمی نگری خود را می نگر ، آبروی عبدالله را پیش دشمن مبر ، امانت عرضه کردی ، بگریخت کوه ، چون است که امانت بهره ی من و تجلی بهره ی کوه ؟

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:18 AM
الهی ! عیب و آزار من مجوی که آب کرم باز ایستد از جوی ، قصه ی دوستان دراز است زیرا که معبود بی نیاز است .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:18 AM
الهی ! فاسقان زشتند ، زاهدان مزدور بهشتند ، ای منعم و توّاب و ای آفریننده ی خلقان از آتش و آب ، فریادرس از ذلّ حجاب و فتنه ی اسباب شوریده و دل خراب .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:20 AM
الهی ! بر رخ از خجالت گرد داریم و در دل از حسرت درد داریم و روی از شرم گناه زرد داریم ، اگر بر گناه مصرّیم ، بر یگانگی مقرّیم .

مهسا بیرالوند
29th August 2010, 10:21 AM
الهی ! در دل های ما جز تخم محبت مکار و بر جان های ما جز باران رحمت مبار .
الهی ! به لطف ما را دستگیر و پای دار که دل در قرب کرم است و جان در انتظار و در پیش حجاب بسیار .
الهی ! حجاب ها از راه بردار و ما را به ما مگذار .
برحمتک یا عزیز یا غفّار .