|
سهميه بنزين خودروها در 3ماهه دوم سال
سرپرست وزارت کشور با بيان اينکه سهميه بنزين خودروهاي شخصي و موتور سيکلت ها در سه ماهه دوم سال جاري ثابت مانده است، از اعمال تغييراتي در سهيمه برخي خودروها خبر داد.
"سيدمهدي هاشمي" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران گفت: سهميه بنزين خودروهاي شخصي 120 ليتر در ماه ثابت مانده است و موتورسيکلت ها نيز ماهانه 36 ليتر بنزين دريافت خواهند کرد.
هاشمي تصريح کرد: از ابتداي تيرماه امکان دريافت بنزين سوپر از طريق کارت سوخت وجود ندارد و کساني که مي خواهند از اين نوع بنزين استفاده کنند، مي بايست آن را به صورت آزاد از جايگاههاي عرضه بنزين دريافت کنند.
وي، نرخ هر ليتر بنزين سوپر آزاد را 540تومان اعلام کرد.
رييس ستاد تبصره 13 همچنين تاکيد کرد: از ابتداي تيرماه براي خودروهاي توليد داخل که حجم موتور آنها بيش از دوهزار سي سي مي باشد، بنزين سهميه اي تعلق نخواهد گرفت و دارندگان اين خودروها مي بايست بنزين مورد نياز خود را به صورت آزاد تهيه کنند.
هاشمي درباره علت حذف بنزين سهميه اي براي اين دسته از خودروها گفت: اين دسته از خودروها درصد پاييني از خودروهاي موجود را به خود اختصاص داده اند و بيشتر اين خودروها از جمله خودروهاي گرانقميت هستند که افراد متمکن آن را خريداري مي کنند.
رييس ستاد تبصره 13 تصريح کرد: خودروهاي وارداتي نيز که حجم موتور آنها 1300 سي سي به پايين باشد، مي توانند از سهميه سوخت استفاده کنند و به خودروهاي وارداتي که حجم موتور آنها 1300 سي سي به بالا باشد، سهميه بنزين تعلق نمي گيرد.
** خودروهاي دوگانه سوز
هاشمي درباره سهميه خودروهاي عمومي دوگانه سوز نيز گفت: سهميه خودروهاي عمومي دوگانه سوز 200 ليتر در ماه تعيين شده است.
به گفته وي، خودروهاي دوگانه سوز مسافربر شخصي 400 ليتر، خودروهاي آژانس ها که دوگانه سوز هستند 300 ليتر ، خودروهاي آموزش رانندگي دوگانه سوز 300 ليتر، وانت هاي پر مصرف دوگانه سوز 300 ليتر بنزين در ماه دريافت خواهند کرد.
وي تصريح کرد: دارندگان وانت هاي پر مصرف که تاکنون براي دوگانه سوز شدن خود اقدام نکرده اند تا پايان تابستان امسال فرصت دارند که نسبت به اين مساله اقدام کنند و در غير اين صورت سهميه اين دسته از خودروها در سه ماهه سوم سال با خودروهاي دو گانه سوز برابر در نظر گرفته خواهد شد.
هاشمي درباره وانت هاي دوگانه سوز کم مصرف نيز گفت که براي اين دسته از خودروها 250 ليتر بنزين در ماه در نظر گرفته شده است.
وي افزود: خودروهاي مسافربر شخصي بين شهري که دوگانه سوز مي باشند، نيز ماهانه 800 ليتر بنزين دريافت خواهند کرد.
** خودروهاي تک سوز
رييس ستاد تبصره 13 همچنين درباره سهميه خودروهاي تک سوز گفت: براي خودروهاي شخصي که حجم موتور آنها دوهزار سي سي به پايين باشد، ماهانه 120 ليتر بنزين در نظر گرفته شده است.
به گفته هاشمي، سهميه تاکسي ها 650 ليتر، مسافربر هاي شخصي 550 ليتر، آژانس ها 400 ليتر، خودروهاي آموزش رانندگي 400 ليتر و وانت هاي کم مصرف 300 ليتر در ماه تعيين شده است که سهميه آنها از ابتداي تيرماه در کارت سوخت آنان شارژ خواهد شد.
وي همچنين گفت که از سه ماهه دوم سال جاري سهميه خودروي جانبازان در کارت سوخت آنان شارژ خواهد شد و کوپن هاي سوخت توزيع شده نيز تا ابتداي تيرماه امکان استفاده دارند و پس از اين تاريخ ابطال خواهند شد.
هاشمي در باره کارت سوخت خودروهاي ديزلي نيز گفت: دارندگان اين دسته از خودروها مي توانند از ابتداي تير ماه بدون اعمال محدوديت سهميه اي و تنها با ارايه کارهاي سوخت ، گازوئيل دريافت کنند.
رييس ستاد تبصره 13 به دارندگان خودروهاي ديزلي که تاکنون براي دريافت کارت سوخت اقدام نکرده اند، توصيه کرد که در فرصت باقيمانده براي دريافت کارتهاي خود اقدام کنند زيرا از ابتداي تير ماه نفت گاز تنها با ارايه اين کارتها عرضه خواهد شد.
سرپرست وزارت کشور اظهار داشت که سهميه خودروهاي شخصي و موتورسيلکت ها به صورت سه ماهه در کارت سوخت آنان شارژ خواهد شد و سهميه بقيه خودروها به صورت ماهيانه شارژ مي شود.
وي درباره افزايش کرايه اتوبوس هاي غير يارانه اي نيز گفت که اين نرخ از سوي شوراي اسلامي شهر تهران تعيين شده است.
از سرپرست وزارت کشور درباره اختلافات موجود بين اين وزارتخانه و شهرداري تهران سوال شد که وي در پاسخ گفت: قرار است در جلسه اي که طي دو هفته آينده و با حضور بنده و شهردار تهران برگزار خواهد شد، اين موارد بررسي و به آن رسيدگي شود.
هاشمي افزود: سهميه خودروهاي دولتي نيز در سه ماهه دوم سال ثابت مانده است و قيمت هر ليتر آن 400 تومان تعيين شده است.
وي درباره سهميه معلولاني که از خودروهاي شخصي استفاده مي کنند نيز گفت: با مشارکت سازمان بهزيستي مقرر شده است آمار اين دسته از معلولان جمع آوري و سپس بنزين مورد نياز آنان تامين شود.
وي با بيان اينکه تعداد معلوليني که از خودروهاي شخصي استفاده مي کنند از جانبازان کمتر است، ابراز اميدواري کرد که در صورت ارايه آمار از سوي سازمان بهزيستي، سهميه مورد نياز آنان ظرف يک ماه آينده تامين شود.
هاشمي درباره سهميه بنزين براي خبرنگاران نيز گفت که به دليل وجود محدوديت هاي شديد براي تامين بنزين مورد نياز خودروها، امکان تفکيک آنان از ساير دارندگان خودروها وجود نداشته است.
رييس ستاد تبصره 13 با بيان اينکه بخش عمده از خبرنگاران از خودروهاي دولتي استفاده مي کنند، گفت: مساله اختصاص سهميه به خبرنگاران هنوز تصويب نشده اما از دستور کار ستاد نيز خارج نشده است.
وي درباره علت قطع سهميه بنزين يارانه اي براي خودروهايي که حجم موتور آنان بيش از 1300 سي سي است ، گفت: سهميه اي که به اين دسته از خودروها در گذشته اختصاص يافته بود، درصد پاييني از نياز اين خودروها را تامين مي کرد و دارندگان اين دسته از خودروها از تمکن مالي خوبي برخوردار هستند و مي توانند بنزين مورد نياز خود را تامين کنند.
وي با اشاره به افزايش قيمت جهاني سوخت ماههاي اخير اظهار داشت: در ستاد تبصره 13 تلاش شد تا فشار ناشي از اين افزايش قيمت، به کمترين ميزان بر جامعه تحميل شود و به همين خاطر سياست تعديل سهميه خودروها در پيش گرفته شد.
سرپرست وزارت کشور در پاسخ به اين سوال که با توجه به تعديل سهميه خودروها چه تمهيداتي براي بهبود وضعيت ناوگان حمل و نقل عمومي انديشيده شده است، گفت: تسهيلات و خدماتي که در دولت نهم به اين بخش اختصاص يافته، چندين برابر دوره هاي گذشته بود.
وي در عين حال تاکيد کرد: نمي توان همه مسايل را به اعتبارات محدود کرد گرچه اعتبارات اين بخش نيز در دولت نهم چند برابر افزايش داشته است.
وي به افزايش اعتبارات اختصاص يافته از سوي مجلس براي توسعه خطوط مترو به صورت ارزي و ريالي اشاره کرد و گفت: در اين دوره کمک هاي فوق العاده اي به بخش هاي حمل و نقل عمومي بخصوص تاکسي ها و ون صورت گرفت که ادامه خواهد يافت.
هاشمي در پاسخ به سوالي درباره علت کاهش تعداد اتوبوسهاي يارانه اي در سطح شهر نيز اظهار داشت: شکاياتي در اين زمينه به ستاد تبصره 13 واصل شده است که به شهرداري منتقل شد تا بين تعداد اتوبوسهاي يارانه اي و خصوصي تعادلي وجود داشته باشد و تمامي اتوبوس هاي واگذاري به شهرداري در بخش غير يارانه اي استفاده نشود.
رييس ستاد تبصره 13 با بيان اينکه مشکل ناوگان حمل و نقل عمومي تنها به تامين اتوبوس باز نمي گردد، گفت: در سه سال گذشته سه هزار و 500 دستگاه اتوبوس جديد به ناوگان حمل و نقل عمومي وارد شده است.
هاشمي افزود: در حالي که پيش از افزايش ظرفيت ناوگان اتوبوسراني سه ميليون و 500 هزار نفر جا بجايي در اين بخش داشتيم، به رغم افزايش ظرفيت آن اين جابه جايي به رقم سه ميليون و 150 هزار نفر در روز کاهش يافته است.
وي درباره افزايش کرايه اتوبوس هاي غير يارانه اي نيز گفت که اين نرخ از سوي شوراي اسلامي شهر تهران تعيين شده است.
از سرپرست وزارت کشور درباره اختلافات موجود بين اين وزارتخانه و شهرداري تهران سوال شد که هاشمي در پاسخ گفت: قرار است در جلسه اي که طي دو هفته آينده و با حضور بنده و شهردار تهران برگزار خواهد شد، اين موارد بررسي و به آن رسيدگي شود.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|