هنر- كيكاووس زياري:
فرزاد موتمن با «پوپك و مشماشاءالله» به سراغ نوع (ژانر) كمدي سينما رفته است.
فيلمي كه هماكنون آماده نمايش است، براساس فيلمنامهاي از سروش صحت و ايمان صفايي ساخته شده است. قصه اين كار كمدي در باره پوپك برادرزاده احترام خانم است. او كه به تازگي از كانادا به ايران آمده، با احترام خانم زندگي ميكند. احترام خانم به دليل كار و مشغله زياد سكته ميكند و پوپك را به دست مشماشاءالله ميسپارد. از اينجا ماجراهاي پوپك و مشماشاءالله كه از دو دنياي متفاوت هستند، آغاز ميشود.
فرهاد آئيش، امين حيايي، مهناز افشار، سروش صحت، بهاره رهنما، مريم اميرجلالي، رابعه اسكويي، پروين ميكده و امير جعفري بازيگران «پوپك و مشماشاءالله» هستند. داود اميري و فرامرز هوتهم مديريت فيلمبرداري و تدوين اين فيلم را به عهده دارند.
امين حيايي در كنار مهناز افشار و سروش صحت در فيلم ، عكس ها : مهرداد اميني
موتمن با بيان اينكه قصه فيلم او هر دو كمدي موقعيت و شخصيت را در دل خود دارد، به دوچرخه ميگويد: «احساس كردم تقابل بين آدمهايي را كه از دو دنياي متفاوت هستند با يك حال و هواي كمدي، بهتر ميتوان بررسي كرد. در دل يك فضاي شاد و كمدي راحتتر ميشود در مورد اين جور مسائل حرف زد.»
«پوپك و مشماشاءالله» اولين كار كمدي موتمن است. او درباره انتخاب يك زبان كمدي براي فيلم خود اينطور توضيح ميدهد: «من هميشه دوستدار انواع فيلمها بودهام و هيچوقت دلبستگي خاصي به يك نوع (ژانر) سينما را نداشتهام. هيچ نوع سينما وجود ندارد كه به آن بيعلاقه باشم. البته سينماي تاريخي را در اين بين حذف كنيد. هيچوقت دوست نداشتم يك فيلم تاريخي كار كنم. بهجز اين نوع سينمايي، مايلم در انواع ديگر سينما كار كنم و يك تجربه خوب داشته باشم. در طول سالهاي فعاليتم در سينما، هميشه ميخواستم يك فيلم كمدي بسازم. ولي يا فيلمنامههاي كمدي كه پيشنهاد ميشد جذابيت نداشت و خوب نبود، يا اين كه اين فيلمنامهها اصلاً كمدي نبود.
رهنما، آئيش، صحت و افشار در صحنه اي از فيلم
در اين بين فيلمنامههاي كمدي زيادي پيشنهاد شد كه مجبور شدم آنها را رد كنم. وقتي آنها را ميخواندم، ميديدم يا حرفي براي گفتن ندارند و يا خيلي تكراري هستند. گاهي هم بعضي همكارانم ميگفتند ما فيلمنامه كمدي به تو پيشنهاد نميكنيم، زيرا تصورمان براين است كه بيشتر دوست داري فيلمهاي غيرمتعارف و سرد بسازي. فكر ميكنم اگر اين تصور نبود، باز هم فيلمنامههاي كمدي بيشتري به من ارائه ميشد.»
اين فيلمساز با تأكيد براين كه فيلمنامه «پوپك و مشماشاءالله» فرق زيادي با فيلمنامههاي كمدي ديگر دارد، چنين ادامه ميدهد: «وقتي اين فيلمنامه را خواندم، سريعاً جذب آن شدم.
فيلمنامه قشنگي بود كه قصهاش ساخت و پرداخت خوبي داشت. خيلي هم بامزه بود. به همين دليل، احساس كردم ميتوانم سينماي كمدي را با اين فيلم شروع كنم. البته براي ساخت اين فيلم انگيزههاي مختلفي داشتم. برخي از اطرافيانم ميگفتند «صداها» فيلم خوبي است كه ساختهاي، ولي چرا فيلمي نميسازي كه پر تماشاچي باشد؟ خودم فكر نميكردم ساخت فيلمي پربيننده كار سختي باشد و نتوانم از عهده ساخت آن برآيم. من اگر فيلمي مثل «صداها» را ميسازم، به اين دليل است كه آن نوع سينما را دوست دارم.
«پوپك و مشماشاءالله» را هم ساختم، چون اين نوع سينما هم مورد علاقهام است.»
موتمن با بيان اينكه كمدي تازه او هيچ شخصيت نوجواني ندارد، ميگويد: «البته تماشاگران نوجوان هم از ديدن آن لذت خواهند برد و با قصه و آدمهاي آن ارتباط خوبي برقرار خواهند كرد». او در پايان ميگويد: «سر صحنه فيلمبرداري خيلي به ما خوش گذشت و فكر ميكنم اين مسئله خودش را به خوبي روي پرده سينما و ماجراهاي قصه فيلم نشان خواهد داد.
هنگام ساخت فيلم خيلي خنديديم. با ساختن «پوپك و مشماشاءالله»تروتازه شدم. به همين دليل بدم نميآيد هر چند وقت يكبار يك فيلم كمدي بسازم.»