ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی “ ورود به حساب” کلیک کنید.





اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمیشود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمیشود، اینجا را کلیک کنید.





نمایش نتایج: از 1 به 8 از 8
  1. #1
    zary
    عضو پيشكسوت
    تاریخ عضویت
    Mar 2006
    محل سکونت
    شمال
    نوشته ها
    3,447
    1,449
    6,107

    غذای محلی اذربایجان شرقی

  2. #2
    zary
    عضو پيشكسوت
    تاریخ عضویت
    Mar 2006
    محل سکونت
    شمال
    نوشته ها
    3,447
    1,449
    6,107
    اوماج

    اوماج يا آماج ماده اي است كه از آرد تهيه مي شود . روش تهيه بدين ترتيب است كه مقدار كمي آرد را با آب جوشيده مخلوط مي كنند و و با دو دست آن را به شكل گلوله هاي ريز در مي آورند سپس ماده به دست آمده را اندكي خشك مي كنند. بعداز آن گلوله ها ي خميري خشك شده را از يك الك كه حكم يك صافي را دارد عبور مي دهند و گلوله هاي خميري درشت تر دوباره بين دو دست ماليده مي شود تا ريز تر گردد.
    بدين ترتيب اوماج تهيه مي شود .
    در آذربايجان اين محصول دو كاربرد دارد و در تهيه دو غذاي سنتي مصرف مي شود.
    1- اوماج آشي (آش اوماج )
    2- اوماج حالواسي (حلواي اوماج)
    در كتاب خوراك هاي ايراني اثر نادر ميرزا شاهزاده قاجار نيز به غذاي سنتي آش اوماج اشاره شده است.
  3. #3
    zary
    عضو پيشكسوت
    تاریخ عضویت
    Mar 2006
    محل سکونت
    شمال
    نوشته ها
    3,447
    1,449
    6,107
    حلوا گردویی حلوای گردو، حلوای خوشمزه در کارگاه بزرگ حلواپزی ما در تبریز تهیه می‌شود.

    در تهیه حلوای گردو از شیره انگور یا همان دوشاب، شکر، گلوکز و مغز گردو استفاده می‌شود.

    برای عمل آوری حلوای گردویی ابتدا شیره انگور، شکر و گلوکز را در داخل دیگ مسی ریخته و به آن حرارت می‌دهند تا به حالت جوش درآید. پس از جوش آمدن حرارت را کم می‌کنند تا به آن جوشانده چوبک را نیز اضافه کنند.
    مایع غلیط به ‌دست‌ آمده را دوباره با استفاده از دستگاه خاصی به مدت دو تا سه ساعت به‌طور کامل مخلوط می‌کنند (این عمل برای کم شدن شدت چسبندگی به دندان ها انجام میشود که اصطلاحا سفیدکردن میگویند چون رنگ آن به صورت بارزی روشن تر میشود، لازم به توضیح است که این کار در مورد تافی های مختلف هم انجام میگیرد).
    بعد از این عمل مایع به ‌دست ‌آمده سفت میشود اما از شدت جسبندگی آن به دندان ها بشدت کاسته میشود.
    با مخلوط کردن مایع (حلوا) سفت ‌شده و سفید شده با مغز گردو خرده شده "حلوای گردویی" آماده مصرف می‌شود.

    سابقه حلوای گردویی در آذربایجان (تبریز) به قرن‌های خیلی گذشته برمی‌گردد

    حلوای گردو از تنقلات اصلی مردم آذربایجان‌ در شب یلدا و روزهای سرد زمستان است. حلوای گردو بیشتر در مواقع عادی سر سفره صبحانه با لواش تاره و شیر در آذربایجان
  4. #4
    zary
    عضو پيشكسوت
    تاریخ عضویت
    Mar 2006
    محل سکونت
    شمال
    نوشته ها
    3,447
    1,449
    6,107
    کوفته تبریزی


    مواد لازم :
    گوشت چرخ کرده 800 گرم
    لپه 300 گرم (پخته)
    برنج 2 قاشق غذا خوری ( پخته)
    پیاز 3 عدد بزرگ
    تخم مرغ 3 عدد
    آلو 3 عدد
    روغن 2 قاشق غذاخوری
    رب یک قاشق غذا خوری
    نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار دلخواه




    طرز تهیه:
    لپه را پخته و چرخ می کنیم- یکی از پیاز ها را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده مخلوط و لپه چرخ شده و برنج را که قبلن پختیم و یک عدد تخم مرغ و نمک و زردچوبه و وفلفل را به آن اضافه می کنیم - همه مواد را با هم مخلوط کرده و خوب له می کنیم. برای اینکه کوفته خوب و نرمی داشته باشیم و باز نشود , باید خوب کوبیده شود.( با میکسر این مواد خیلی خوب و یکدست کوبیده و مخلوط می شوند)
    دو عدد از تخم مرغ ها را میپزیم تا سفت شود و پوست کنده برای داخل کوفته ها آماده می کنیم. سه عدد آلو را هم قبلن در آب می خیسانیم. از مخلوطمان گلوله ای به اندازه یک پرتقال بزرگ بر میداریم و میان آن را باز می کنیم یکی از تخم مرغ ها را داخل آن می گذاریم و گلوله را با دست خوب گرد می کنیم که روی تخم مرغ پوشیده شود. داخل یکی دیگر از گلوله ها را سه عدد آلو را می گذاریم و روی آن را می پوشانیم( دو عدد از کوفته های من تخم مرغ ویکی آلو دارد. از مغز گردو هم می توانیم برای داخل کوفته استفاده کنیم)


  5. #5
    zary
    عضو پيشكسوت
    تاریخ عضویت
    Mar 2006
    محل سکونت
    شمال
    نوشته ها
    3,447
    1,449
    6,107
    قویماق و قایقاناق

    قویماق و قایقاناق از جمله غذاهای سنتی آذربایجان به حساب می آیند که البته در بسیاری دیگراز مناطق ایران نیزپخت می شوند. این دو غذا به خاطر قرار گیری در زمره غذاهای شیرین در وعده صبحانه نیز صرف می شوند. وجود شیرینی و آرد در این غذا بر تبرک و خوش یمنی آن در اعتقادات مردم این دیار افزوده و موجب قرارگیری آن در جایگاه ممتازی از سنتها و رسوم آنان گشته است :
    - در فولکلور آذری می توان انعکاسی از آن را یافت:مثلا :( عزیزیم بیزه گه ل قوناق
    / سنه پیشیریم قایقاناق)
    - در اکثر نقاط آذربایجان قویماق غذایی است که بعد از روز اول زندگی زناشویی از طرف خانواده عروس به خانه زوج جوان برای میل در وعده صبحانه برده می شود
    - در اکثر نقاط این خطه قویماق به عنوان اولین غذا بعد از زایمان محسوب می شود.
    - نذر قویماق و سپس سفره قویماق که تنها زنان حق استفاده از قویماق آن سفره را دارند از دیگر رسم های در ارتباط با این غذا است.(در باسمنج تبریز )
    - قایقاناق در مراسم نوبارلیق به خانه نوعروس برده می شود(در عجبشیر)
    - در کتاب شرح زندگی من ،عبدالله مستوفی در این خصوص می خوانیم :
    - "کلثوم ننه گفته است اگر قندی را که از این ساییدن (از ساییدن بر سر عروس و داماد در هنگام مراسم عقد)حاصل می شود مکایه شیرینی کاچی (قویماق) و قیقناق هدیه مادر زن در روز پاتختی کنند و داماد و عروس از آن بخورند ،عشق زن و شوهر به یکدیگر زیاد خواهد شد.این رسم امروز هم در عقد کنان برقرا است گو اینکه لامحاله کاچی و قیقناق در عروسی جوانهای متجدد منسوخ شده است
  6. #6
    zary
    عضو پيشكسوت
    تاریخ عضویت
    Mar 2006
    محل سکونت
    شمال
    نوشته ها
    3,447
    1,449
    6,107
    پیچاخ قیمه ( قیمه کاردی!)



    مواد لازم:

    گوشت کوسفندی ۳۰۰ گرم

    پیاز متوسط ۲ عدد

    تخم مرغ ۴ تا

    خلال بادام نصف استکان کمترک!

    ادویه خورشتی

    زعفران و نمک و فلفل



    طرز تهیه:

    گوشت ها رو باید مثل قیمه خودمون به قطعات کوچک..بلکه هم کوچکتر خرد کنیم



    ابتدا پیاز رو خلال می کنیم و با کمی روغن تفت می دهمیم وقتی پیاز زنگ گرفت یا به اصطلاح اشپز ها شیرین شد گوشت رو یه اون اضافه می کنیم بهتر کمی حرارت رو بالا ببریم تا گوشت به اب نی افته



    بعد از این که گوشت ها کمی سرخ شدند نیمی از ادویه ها رو اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم

    حدود ۲ تا ۳ لیوان اب به اون اضافه می کنیم یا در زود پز یا در دیگ معمولی اونه رو میپزیم

    بادام ها رو با ۱ استکان اب در یک قابلمه کوچک روی حرارت می گذاریم

    تا کمی نرم بشوند در انتهای پخت کمی کره به بادام هامون اضافه می کنیم و می تونیم در همین موقع کمی زعفران اب شده هم به بادام اضافه میکنیم تا رنگ بگیره

    گوشت پخته شده رو همراه با بادام های فن اوری شده! را در یک ماهی تابه میریزم تا کمی با هم بجوشند و اب اضافه اون تبخیر بشه



    نمک و فلفل و ادویه ها رو اندازه می کنیم بهتره کمی ابغوره هم اضافه کنیم ...البته خیلی کم!

    وقتی میزان اب خورش به میزان دلخواه رسید تخم مرغ ها را دانه دانه روی خورش می شکنیم

    البته به علت وجود انفولانزای مرغی شما زرده را بترکانید و کاری به رسم و رسوم نداشته باشید در انتها اون رو با زعفران و پیاز داغدیده تزیین کنید
  7. #7
    parastoo1
    کاربر سایت
    تاریخ عضویت
    May 2010
    نوشته ها
    5
    0
    11
    سلام یک آش هست که مادربزرگم می پزه آش گوجه فرنگی است خیلی خوشمزه است توش یارما یعنی بلغور جو میریزه با نخود و با کشک یا آبغوره میخوریم
    قیقاناخ هم خیلی خوشمزه است با تخم مرغ و آرد خمیری درست میکنند و تو روغن سرخ میکنند بعد روش شیره میریزند چون غذای گرمیه با کله پاچه می خورند
    قویماق هم همون کاچیه ولی در آخر توش تخم مرغ میریزند البته با روغن یا کره محلی خیلی خوشمزه است برای خانم زائو فایده داره
    یک کلوچه هایی هست به نام چوچه که میتوانید از خامنه تهیه کنید با کره ومربای گل خیلی خوشمزه است طعم زنجبیل داره البته خامنه یک ساعتی تا تبریز فاصله داره نزدیک شبستر است می ارزه بروید آنجا جای قشنگیه هم از طبیعتش استفاده کنید هم یک چوچه بخرید برای صبحانه ما هر دفعه چند تا می خریم و میگذاریم تو فریزر خوب می مونه
    یک نوع کله جوش هست مامان بزرگم میپزه جای کشک توش خامه میریزه با گوشت قورمه و لپه و تره خیلی عالیه
    شیله هم یک غذایی که مادربزرگم میپزه برنج شفته و تره وفلفل سیه که با لپه میخورند
    آش دوغ و آشهای ماست مامان بزرگم حرف نداره خواستید بگویید طرز پخت این غذاها را ازش بپرسم و بگم
  8. #8
    vedad_3200
    کاربر سایت
    تاریخ عضویت
    Apr 2011
    نوشته ها
    1
    0
    1
    salam.
    az matalebe zibaton dar bareye ghazahaye tabriz bi nahayet mamnonam.ba tashakore faravan alireza az tabriz
نمایش نتایج: از 1 به 8 از 8

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •